De waterput kan eindelijk worden hersteld.
Volledig scherm
De waterput kan eindelijk worden hersteld. © Tielt-Winge

Historische waterput wordt na elf maanden eindelijk hersteld

Sint-Joris-WingeDe restanten van een historische waterput op de kruising van de Heikenstraat en de Motbroekstraat in Sint-Joris-Winge worden eindelijk hersteld en teruggeplaatst. De put was al beschadigd sinds december 2019.

 1. Theo Francken (N-VA) spuwt gal over controle op quarantaine voor vakantiegangers: “Richtlijnen kwamen rijkelijk laat en dan moeten de burgemeesters het maar oplossen. Typisch Belgisch”
  PREMIUM
  Lubbeek

  Theo Francken (N-VA) spuwt gal over controle op quarantai­ne voor vakantie­gan­gers: “Richtlij­nen kwamen rijkelijk laat en dan moeten de burgemees­ters het maar oplossen. Typisch Belgisch”

  De voorbije weken was er heel wat te doen over reizen in coronatijden. Er zouden strenge controles komen op de verplichte quarantaine, en voor de uitvoering rekende de hogere overheid op de lokale overheden. “De burgemeesters dus. Helaas kregen die de richtlijnen rijkelijk laat. Pas vrijdagavond om 20 uur wisten we hoe of wat. Leg mij dan eens uit hoe je vanaf maandag kan beginnen met controles… In Lubbeek starten we donderdag”, aldus de Lubbeekse burgemeester Theo Francken (N-VA).
 1. Geen vaccinatiecentrum in Hangaar 44, burgemeesters van de eerstelijnszone kiezen voor Landen en Tienen zonder medeweten van Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans
  Glabbeek

  Geen vaccinatie­cen­trum in Hangaar 44, burgemees­ters van de eerste­lijns­zo­ne kiezen voor Landen en Tienen zonder medeweten van Glabbeeks burgemees­ter Peter Reekmans

  Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) van Glabbeek reageert ietwat ontgoocheld op het nieuws dat de vaccinatiecentra in de eerstelijnszone Zuid-Oost Hageland (ELZOH) in Landen en Tienen komen. Naar eigen zeggen beslisten de burgemeesters van de zone dit op een inderhaast samengeroepen online vergadering waarbij Reekmans niet aanwezig kon zijn en zich liet vervangen door een medewerkster. De burgemeester legt zich bij de beslissing neer maar blijft erbij dat de evenementenhal Hangaar 44 een beter alternatief was geweest.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen