Provinciegouverneur Lodewijk De Witte.
Volledig scherm
Provinciegouverneur Lodewijk De Witte. © Vertommen

Gouverneur tikt Tielt-Winge op de vingers: “Gemeente moet Vlaams volkslied spelen”

Gouverneur Lodewijk De Witte van de provincie Vlaams-Brabant tikt het gemeentebestuur van Tielt-Winge op de vingers voor het niet spelen van het Vlaamse volkslied. Tijdens de 11-juli-viering eind 2018 werd het niet gespeeld. Daarom dienden N-VA-raadsleden Tom Werner en Luc De Kerf een klacht in. De gouverneur maant de gemeente nu aan dit in de toekomst wel te doen.

  1. Coronacijfers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatregelen: “Zinloos met oog op strengere federale richtlijnen”

    Coronacij­fers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatrege­len: “Zinloos met oog op strengere federale richtlij­nen”

    Er komen voorlopig geen provinciale coronamaatregelen in Vlaams-Brabant, hoewel het aantal besmettingen in enkele gemeenten rond Brussel ronduit zorgwekkend stijgt. Zo staat Machelen al enkele dagen in de nationale top 10. Voorlopig dus geen nieuwe maatregelen, maar de politie gaat wel strenger controleren, onder andere in sportkantines.
  2. Aarschot kaapt “GoeBezig” prijs weg

    Aarschot kaapt “GoeBezig” prijs weg

    Aarschot heeft de “GoeBezig prijs 2020” in Vlaanderen gewonnen dankzij de onvoorwaardelijke inzet van iedereen. Deze prijs werd uitgereikt in de luchtfabriek te Heusden-Zolder door de Vlaamse vereniging Dorpsbelangen in aanwezigheid van gedeputeerde Provincie Limburg Inge Moors en schepen Isabelle Thielemans van Heusden-Zolder. Alle gemeenten van aan de kust tot in de verste uithoek van Limburg konden deelnemen. Hieruit werden acht genomineerden geselecteerd. Aarschot kwam echter als winnaar uit de bus.