Gouverneur Jan Spooren in gesprek met noodplancoördinator Katrien Van Robaeys van Tielt-Winge in het callcenter op het gemeentehuis.
Volledig scherm
Gouverneur Jan Spooren in gesprek met noodplancoördinator Katrien Van Robaeys van Tielt-Winge in het callcenter op het gemeentehuis. © RV

Gouverneur bracht werkbezoek aan Tielt-Winge : “Elkaars grieven en noden beter leren kennen”

Tilet-WingeProvinciegouverneur van Vlaams-Brabant, Jan Spooren, bracht een werkbezoek aan Tielt-Winge. Hij schetste de taken en verantwoordelijkheden van hem en zijn kabinet, die op het kruispunt liggen van verschillende bestuursniveaus. In het bijzonder is hij aanspreekpunt, begeleider en partner op korte afstand van de lokale besturen in Vlaams-Brabant. Eén van de doelstellingen van dit bezoek was het identificeren en beter begrijpen van de noden, bekommernissen en uitdagingen van het lokaal bestuur.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Sigrid Brants (31) wil na stilgeboorte van haar dochter een steun bieden voor andere koppels: “Het blijft moeilijk, want een verlies blijf je meedragen”
  PREMIUM

  Sigrid Brants (31) wil na stilgeboor­te van haar dochter een steun bieden voor andere koppels: “Het blijft moeilijk, want een verlies blijf je meedragen”

  Sigrid Brants uit Boutersem verloor haar eerste dochtertje door stilgeboorte. Dit was voor haar en haar echtgenoot Bram, haar rots in de branding, geen gemakkelijke periode. Ze zochten hulp en kwamen er samen sterker uit. Omdat heel wat gezinnen elk jaar hetzelfde meemaken, is het haar doel dit onderwerp bespreekbaar te maken. Als vroedvrouw ging ze zich specialiseren in perinataal verlies, waardoor ze nu ook werkt als rouwconsulent. “Ik merkte jaren geleden dat ik niet goed wist bij wie ik terecht kon na zo’n verlies.”
  Lubbeek