Daniël Vandervaeren in zijn wijngaard.
Volledig scherm
Daniël Vandervaeren in zijn wijngaard. © Foto Geert Mertens

Gloednieuw: met de camper tussen de wijnranken

HOUWAART's Ochtends ontwaken in je eigen camper met een prachtig zicht op de Hagelandse wijngaarden. Het kan vanaf 1 april in wijndorp Houwaart, want Wijndorp Danouise heeft daar vier plaatsen ingericht voor kampeerwagens. Het is de enige wijngaard in het Hageland en bij uitbreiding Vlaams-Brabant waar dit kan. Uitbater Daniël Vandervaeren haalde de mosterd in buurland Frankrijk.

  1. VeloVeilig-journalist Stijn Vlaeminck neemt burgemeester en schepen mee voor ritje door de stad: “Ik ben zelf geschrokken van sommige situaties”
    Tienen

    VeloVeilig-journalist Stijn Vlaeminck neemt burgemees­ter en schepen mee voor ritje door de stad: “Ik ben zelf geschrok­ken van sommige situaties”

    Stijn Vlaeminck trekt deze week met VeloVeilig, een initiatief van HLN, door Vlaanderen om gevaarlijke fietspunten in kaart te brengen. Ook u kunt de kaart verder aanvullen. Dinsdag was Tienen aan de beurt. Burgemeester Katrien Partyka en schepen van Mobiliteit Liesbeth Vanderloock fietsten even mee met Stijn door onze stad en merkten zelf aan den lijve welke plaatsen ronduit gevaarlijk zijn en wat er beter kan.