Het gemeentehuis van Tielt Winge.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Tielt Winge. © Marc Baert

Gemeentehuis uitzonderlijk gesloten op 28 januari voor herinrichtingswerken

Tielt-WingeAls je van plan was om vrijdag naar het gemeentehuis van Tielt-Winge te gaan, ben je eraan voor de moeite. Op 28 januari zullen de gemeentelijke diensten uitzonderlijk gesloten zijn. In de loop van februari wordt het gemeentehuis in een nieuw kleedje gestoken en de voorbereidingen starten vrijdag al.

  1. Bruyninckx Chiconettes zet in op duurzaam waterbeheer: “Op dit moment draaien we 50% op regenwater, maar we gaan naar 95%”
    PREMIUM

    Bruyninckx Chiconet­tes zet in op duurzaam waterbe­heer: “Op dit moment draaien we 50% op regenwater, maar we gaan naar 95%”

    Woensdag 22 maart is het Wereldwaterdag: de jaarlijkse dag waarop de Verenigde Naties water in de kijker willen zetten. Dit leek ons de uitgelezen kans om een kijkje te nemen bij Witloofteler Bart Bruyninckx van Bruyninckx Chiconettes uit Messelbroek. Voor hem is duurzaam waterbeheer zeer belangrijk. “Momenteel vang ik 100.000 liter regenwater op via een eigen bassin. Binnen twee maanden zou een waterbekken klaar zijn, goed voor 1.000.000 liter regenwater.”
    Scherpenheuvel-Zichem