De bestuurder mocht zijn rijbewijs meteen inleveren.
Volledig scherm
De bestuurder mocht zijn rijbewijs meteen inleveren. © Bollen

Dronken bestuurder na achtervolging uit verkeer gehaald

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Voormalige uitbaters Julia & Elias maken met gastronomisch restaurant Nic’s nieuwe start in Tielt-Winge: “Ik had het een beetje gehad met Leuven”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Voormalige uitbaters Julia & Elias maken met gastrono­misch restaurant Nic’s nieuwe start in Tielt-Win­ge: “Ik had het een beetje gehad met Leuven”

  Nico Tuytten (44) en Liesbet Fortje (53) hebben de deuren van hun nieuw restaurant Nic’s in Tielt-Winge geopend. Zo schrijven de gewezen uitbaters van de Leuvense bistro Julia & Elias na 8 jaar een nieuw hoofdstuk aan hun culinaire avontuur. Verandering van spijs doet naar verluidt eten, want voor chef-kok Tuytten is de verhuis naar het platteland meer dan welgekomen.
 3. Oud parochiecentrum van Kapellen wordt in 2022 grondig vernieuwd
  Glabbeek

  Oud parochie­cen­trum van Kapellen wordt in 2022 grondig vernieuwd

  In 2019 dreigde het parochiecentrum van Kapellen de deuren te moeten sluiten omdat er geen parochievrijwilligers meer waren voor de uitbating ervan. De gemeente Glabbeek nam toen het gebouw in erfpacht van de VPW (vereniging parochiale werken) die er eigenaar van is. Doordat de oude gemeentelijke zaal de Mispel iets verderop volledig versleten is wordt deze volgend jaar verkocht. De opbrengsten worden integraal geïnvesteerd in de oude parochiezaal die vanaf dan wordt omgedoopt in de nieuwe gemeentelijke zaal GC De Mispel.
 1. Nieuw Lancasterpaviljoen in Nederlands oorlogsmuseum van Overloon officieel geopend: “Mooi plaatsje voor bommenwerper die neerstortte in Bunsbeek”
  Glabbeek

  Nieuw Lancaster­pa­vil­joen in Nederlands oorlogsmu­se­um van Overloon officieel geopend: “Mooi plaatsje voor bommenwer­per die neerstort­te in Bunsbeek”

  In het Oorlogsmuseum in het Nederlandse Overloon, dat dit jaar 75 jaar bestaat, werd deze week een gloednieuw Lancasterpaviljoen geopend door de commissaris van de koning, de burgemeesters van Glabbeek en Overloon, in aanwezigheid van familieleden van slachtoffers. Pronkstuk van de nieuwe museumhal is de Britse Lancaster NN775 bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog neerstortte in Bunsbeek, een deelgemeente van Glabbeek.