Ondertussen heeft de dochter van D.D. en A.T. een eigen kapperszaak wat verderop in de straat.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondertussen heeft de dochter van D.D. en A.T. een eigen kapperszaak wat verderop in de straat. © Bollen

Dochter van kapperskoppel dat stagiaire opsloot: “Papa is een lieve en warme man, maar mijn moeder is heel manipulerend”

De veroordeling tot vijftien maanden met uitstel voor D.D. en A.T., het kapperskoppel die vijf weken lang een stagiaire in hun kapsalon heeft opgesloten op zolder, blijft nazinderen in Tielt-Winge. Sommigen reageren geschrokken en vol ongeloof op de feiten, anderen zijn verbolgen en vinden dat het koppel een te lichte straf kreeg. Ook de moeder en dochter van D.D., die recent wat verderop in dezelfde straat een eigen een kapperszaak openden, reageren met dubbele gevoelens. “We hebben al zeven jaar geen contact meer, maar toch blijft hij hier altijd welkom.”

 1. B&B uitbaters trekken aan de alarmbel: “Wij moeten niet dicht, maar onze klanten haken wel massaal af”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  B&B uitbaters trekken aan de alarmbel: “Wij moeten niet dicht, maar onze klanten haken wel massaal af”

  In het Hageland zitten de uitbaters van B&B’s met de handen in het haar. De nieuwe coronamaatregelen verplichten hen niet om de deuren te sluiten, maar de klanten haken wel massaal af. Op financiële steun hoeven ze niet te rekenen aangezien ze niet dicht moeten. Carlo Gialloreto van Wings bnb in Tielt-Winge zag zijn agenda op één dag zo goed als leeg lopen. “Iedereen heeft het over café’s en restaurants, maar wij worden vergeten.” Ook zijn collega’s zitten met de handen in de haren en weten niet goed hoe het verder moet.
 2. Stagiaire die opgesloten zat op zolder boven kapsalon getuigt: “Ik kreeg slaag, moest aardappelschillen eten en werkte er tien jaar gratis”
  PREMIUM

  Stagiaire die opgesloten zat op zolder boven kapsalon getuigt: “Ik kreeg slaag, moest aardappel­schil­len eten en werkte er tien jaar gratis”

  Tien jaar zag ze geen cent voor al het werk dat ze als ‘stagiaire’ in het kapsalon en in het huishouden verrichtte bij het getrouwde koppel in het Vlaams-Brabantse Tielt-Winge. Op de koop toe werd de vrouw, ondertussen een dertiger, niet alleen uitgebuit. Er vielen slagen als ze niet luisterde en ze belandde gevangen op zolder achter een luik zonder ramen of enig comfort. “Mijn behoefte moest ik in een emmer doen.” Hoe is het zover kunnen komen?