De Cosmo gaat tijdelijk toe
Volledig scherm
De Cosmo gaat tijdelijk toe © RV

Discotheek Cosmo gaat even toe

 1. Aarschot kaapt “GoeBezig” prijs weg

  Aarschot kaapt “GoeBezig” prijs weg

  Aarschot heeft de “GoeBezig prijs 2020” in Vlaanderen gewonnen dankzij de onvoorwaardelijke inzet van iedereen. Deze prijs werd uitgereikt in de luchtfabriek te Heusden-Zolder door de Vlaamse vereniging Dorpsbelangen in aanwezigheid van gedeputeerde Provincie Limburg Inge Moors en schepen Isabelle Thielemans van Heusden-Zolder. Alle gemeenten van aan de kust tot in de verste uithoek van Limburg konden deelnemen. Hieruit werden acht genomineerden geselecteerd. Aarschot kwam echter als winnaar uit de bus.
 2. De coronacijfers in Tielt-Winge van zondag 18 oktober

  De coronacij­fers in Tielt-Win­ge van zondag 18 oktober

  In Tielt-Winge zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 15 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Tielt-Winge komt dat getal nu op 139 te liggen. Tielt-Winge heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Dame die met dochtertje op achterbank avondklok niet respecteert heeft slechts voorlopig rijbewijs

  Dame die met dochtertje op achterbank avondklok niet respec­teert heeft slechts voorlopig rijbewijs

  De politie controleerde dinsdagnacht rond 0.40 uur een wagen op de Westelsebaan in Averbode. De 26-jarige bestuurster uit Aarschot kon geen geldige reden aanbrengen waarom zij de avondklok niet navolgde. De dame had enkel een voorlopig rijbewijs waarmee ze ’s nachts niet mocht rijden. Haar 6-jarig dochtertje zat op de achterbank in een kinderzitje maar was niet vast gegespt. Voor alle inbreuken werd een proces-verbaal opgesteld.