De lokale politie Hageland onderzoekt de zaak.
Volledig scherm
De lokale politie Hageland onderzoekt de zaak. © Bollen

Dieven slaan toe in pop-upbar

 1. Eerste 12- tot 15-jarigen aan de beurt, hier en daar een angstige blik : "Vriendelijke verpleegster stelde me gerust, niets gevoeld van prik”
  PREMIUM
  Tienen/Boutersem/Hoegaarden/Kortenaken/Glabbeek

  Eerste 12- tot 15-jarigen aan de beurt, hier en daar een angstige blik : "Vriende­lij­ke verpleeg­ster stelde me gerust, niets gevoeld van prik”

  In het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen was vandaag opvallend veel jong volk. De eerste ‘lading’ 12- tot 15-jarigen kreeg er een eerste prik. Iedereen was blij er te zijn, maar hier en daar viel ook een bleek gezichtje te spotten. Opmerkelijk: niet de zalvende woorden van mama of papa die (verplicht) meekwamen konden de angst wegnemen, wél die van de vriendelijke verpleegsters en medewerkers.
 1. Gemeente gaat (verkeers)veiligheid in al haar schoolomgevingen verhogen door plaatsing cameraschilden
  PREMIUM
  Glabbeek

  Gemeente gaat (verkeers)veiligheid in al haar schoolomge­vin­gen verhogen door plaatsing camera­schil­den

  Glabbeek is één van de eerste landelijke gemeenten in Vlaanderen die vanaf volgend jaar via GAS-boetes snelheidsovertredingen met cameraschilden gaat verbaliseren. Op deze manier investeert de Dorpspartijmeerderheid in verkeersveiligheid, voornamelijk rond de schoolomgevingen van Glabbeek, Bunsbeek en Kapellen. “Met de cameraschilden verhogen we niet alleen de verkeersveiligheid, maar bestrijden we ook criminaliteit”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).
 2. Aarschot duikt waakzaam de nacht in
  Aarschot

  Aarschot duikt waakzaam de nacht in

  In Rillaar kon de Motte de gigantische hoeveelheid water niet geslikt krijgen. De voorbije uren liep de Tieltseweg, vooral tussen café Het Gemeentehuis richting dorp en een aantal straten en kruispunten in de buurt onder water. Kerkplein en dorp zijn droog en dat blijft ook de verwachting. “De brandweer en stadsdiensten doen hun uiterste best om iedereen zoveel als mogelijk van zandzakjes te voorzien en te helpen. Merci aan al wie heeft geholpen, ook burgers en buren die elkaar een handje hebben toegestoken” reageert burgemeester Gwendolyn Rutten.