De 7 mooiste fietsroutes van het Hageland.
Volledig scherm
PREMIUM
De 7 mooiste fietsroutes van het Hageland. © PGA

De zeven mooiste fietsroutes van het Hageland

HagelandIn de voorbije dagen konden we proeven van het mooie weer. Voor veel mensen is dat hét signaal om de (koers)fiets van onder het stof te halen. Voor elk fietsniveau heeft het Hageland heel wat pracht en praal te bieden. Onze reporter zocht alvast de mooiste fietsroutes uit van het Hageland. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.

 1. Hele dag pompen en zandzakjes aanvoeren om zware overstroming te vermijden
  Glabbeek

  Hele dag pompen en zandzakjes aanvoeren om zware overstro­ming te vermijden

  De rivier de Velpe in Bunsbeek stond op woensdagavond omstreeks 23 uur op een alarmerend hoog peil. Meteen werd de gemeentelijke waterdienst en de brandweer opgeroepen om preventieve maatregelen te nemen. Omstreeks middernacht begon de brandweer met zware pompen water uit de zijbeken te pompen naar aanpalende velden, omdat de kleine Velpe al aan het overstromen was. Een grote ramp werd zo vermeden, maar in de loop van donderdagochtend en voormiddag kwamen tocht tientallen straten in Glabbeek blank te staan. De burgemeester kondigde dan ook het gemeentelijk rampenplan af.
 1. In tegenstelling tot berichtgeving Rode Kruis zijn noodgoederen zeer welkom: ook vanavond nog inzameling in Hangaar 44
  PREMIUM
  Glabbeek

  In tegenstel­ling tot berichtge­ving Rode Kruis zijn noodgoede­ren zeer welkom: ook vanavond nog inzameling in Hangaar 44

  Op initiatief van schepen van Welzijn Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) heeft de gemeente Glabbeek vrijdag het inzamelcentrum Glabbeek Helpt opgestart waar inwoners van Glabbeek en de regio het ganse weekend noodgoederen voor de door het noodweer zwaar getroffen regio’s konden gaan doneren. In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen zijn zulke spullen wél welkom voor de vele getroffen burgers. Ook vanavond kunnen mensen nog goederen doneren.