Vrijwilligers maken pakjes klaar zodat ouders, die het moeilijker hebben, hun kroost toch ook kunnen verrassen op 6 december. Kristien is de derde van rechts met het rode pakje in de hand.
Volledig scherm
Vrijwilligers maken pakjes klaar zodat ouders, die het moeilijker hebben, hun kroost toch ook kunnen verrassen op 6 december. Kristien is de derde van rechts met het rode pakje in de hand. © Mamadepot

Dank zij Mamadepot ook Sinterklaas voor kinderen uit kansarme gezinnen

Bekkevoort/Scherpenheuvel/Tielt-Winge/GlabbeekVijftien vrijwilligers van het Mamadepot Hageland in Meensel-Kiezegem stelden tot nog toe 120 Sinterklaaspakketten samen voor kansarme kinderen en doen er volgende week nog een aantal bij. Op die manier krijgt elk kind in de regio dan toch een geschenk op 6 december. 

 1. Onze redactie ging op cadeautjesjacht: met deze zeven lokale pakjes scoor je ongetwijfeld
  PREMIUM
  Diest/Aarschot/Tielt-Winge/Boutersem

  Onze redactie ging op cadeautjes­jacht: met deze zeven lokale pakjes scoor je ongetwij­feld

  We mogen dan wel niet met z’n allen samen kerst of oudjaar vieren en we zullen ook minder mensen kunnen knuffelen en zoenen om middernacht, maar dat wil niet zeggen dat we geen pakjes kunnen geven aan onze dierbaren. Wij helpen je graag bij je zoektocht naar dat ideale geschenk voor je partner, kinderen en grootouders. We gingen voor u op cadeautjesjacht in het Hageland.
 2. Verhalen over dorpsfiguren in Houwaart gebundeld in een boek
  PREMIUM
  Houwaart

  Verhalen over dorpsfigu­ren in Houwaart gebundeld in een boek

  Jef Verbinnen, die zowat heel zijn leven in Houwaart woonde op een korte tijd na, schreef jarenlang verhalen over bekende figuren in zijn dorp en die werden nu gebundeld in een boek. Jef overleed op 22 maart 2016, een week voor zijn 77ste verjaardag, maar zijn weduwe Josephine Van Herck (76) hield alle verhalen al die tijd bij. Het resultaat is een blijvende herinnering aan vervlogen tijden en heel wat figuren die al jaren over de tongen gaan.
 1. Bart Seghers (65) is overleden
  Glabbeek

  Bart Seghers (65) is overleden

  Bart Seghers uit Attenrode-Wever (Glabbeek) is overleden. De man werd 65 jaar. Bart was jarenlang actief in de politiek voor Samen-Groen. Hij was ook bestuurder van het autonoom gemeentebedrijf AGC van januari 2019 tot februari 2020. De man was op heel wat vlakken actief in de gemeente en was ook sociaal geëngageerd. Zo fietste hij in de zomer van 2019 maar liefst 1.000 kilometer naar Rocamadour in Frankrijk om Zorgcirkels Jongdementie te sponsoren, een Leuvense organisatie waar hij zelf actief was als buddy.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is