Martinne Vandeloock (de trotse mama van Wannes), Wannes Pypen en zijn kunstleraar Gerard Thijs.
Volledig scherm
Martinne Vandeloock (de trotse mama van Wannes), Wannes Pypen en zijn kunstleraar Gerard Thijs. © PGA

Creatieveling Wannes Pypen stelt kunstwerken tentoon in Sint-Matheuskerk

Meensel-KiezegemWannes Pypen (29) uit Meensel-Kiezegem stelt zijn kunstwerken tentoon in de Sint-Matheuskerk in Meensel. Hij is de eerste kunstenaar die die locatie gebruikt. De creatieveling combineert verschillende technieken in zijn werken. Aan inspiratie geen gebrek. 

 1. Vaccinatiecentrum ontvangt eerste virusvechters : “Zelf al besmet geweest, maar zo bescherm ik toch wat oma en opa extra”
  Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Glabbeek/Landen/Linter/Zoutleeuw/Geetbets

  Vaccinatie­cen­trum ontvangt eerste virusvech­ters : “Zelf al besmet geweest, maar zo bescherm ik toch wat oma en opa extra”

  In het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen was het woensdagavond een drukke bedoening. De eerste kinderen tussen vijf en elf jaar kwamen er voor hun eerste prik. Opvallend : enkel blije gezichten van zowel kinderen als ouders. De medewerkers hadden zich ook geen moeite gespaard om alles op kindermaat te voorzien. Sommigen van hen wilden dan ook nog eerst te ‘speurtocht’ af maken voor ze naar huis mochten gaan. De kinderen die we zagen, die komen alvast zonder twijfel over drie weken met de glimlach terug voor hun tweede prik.
 2. PFAS-alarm rond brandweerkazerne, gemeente roept op: “Eet geen eieren of groenten van eigen kweek”
  PREMIUM
  Tienen

  PFAS-alarm rond brandweer­ka­zer­ne, gemeente roept op: “Eet geen eieren of groenten van eigen kweek”

  De stad Tienen vraagt de omwonenden in een straal van 100 meter rondom de brandweerkazerne om een aantal voorzorgsmaatregelen na te leven. Onderzoek van OVAM in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid toont aan dat er op deze locatie bodemverontreiniging is na het gebruik van PFAS-houdend blusschuim. De mensen die in dit gebied wonen, ontvangen een brief in de bus met meer uitleg en de maatregelen die ze best in acht nemen. Het stadsbestuur organiseert ook een infovergadering.