De Vlooybergtoren in Tielt-Winge.
Volledig scherm
De Vlooybergtoren in Tielt-Winge. © Bollen

Corona heeft een positief effect op toerisme in onze eigen regio: “Meer fietsers en wandelaars”

Sinds de invoering van de coronamaatregelen en de komst van het zonnige lenteweer gaan steeds meer mensen fietsen en wandelen in eigen streek. Dat blijkt uit de analyse van de fiets- en wandeltellers van Toerisme Vlaams-Brabant. 

 1. Inbrekers aan de haal met gouden trouwring van overleden echtgenote van Louis (92): “Kans om die terug te vinden is klein, maar je weet nooit”
  PREMIUM
  Diest

  Inbrekers aan de haal met gouden trouwring van overleden echtgenote van Louis (92): “Kans om die terug te vinden is klein, maar je weet nooit”

  Louis Mons leeft op zijn 92ste nog helemaal zelfstandig in zijn woning aan de Diestsebaan in Schaffen, nadat hij vier jaar geleden zijn echtgenote Alice (84) had verloren. Toen Louis dinsdag na het boodschappen doen weer thuis kwam, merkte hij op dat er ingebroken was. De dieven gingen ervandoor met de gouden trouwring van zijn echtgenote. “Mogelijk zijn er nog andere spullen weg, maar dat is niet zo belangrijk. Die trouwring was een herinnering aan Alice.”
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre