Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Geert De Rycke

Campagne ‘samen veerkrachtig’ zet beweegbank in de kijker

Tielt-WingeOp 1 oktober start de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Die draait dit jaar rond de zitbank. Zitbanken zijn immers een ideale plaats om een babbeltje te slaan. Tielt-Winge gaat zelfs nog een stapje verder. De gemeente roept op om naar de beweegbank te trekken.

 1. Bestuurder vlucht voor politiecontrole, agenten wachten de man thuis op
  Tielt-Winge

  Bestuurder vlucht voor politiecon­tro­le, agenten wachten de man thuis op

  Bij een controle dondernacht op de Diestsesteenweg in Leuven nam een twintiger uit Tielt-Winge voor de politie. De man werd aangemaand om een parking op te rijden voor een controle, maar dat was niet naar zijn wens en nam tegen hoge snelheid de vlucht. Een patrouille die de achtervolging inzette, speelde de bestuurder kwijt. Wat later werd de bestuurder elders opgemerkt maar ook toen wist hij voor de politie er van door te gaan. Helaas voor de bestuurder, want de agenten waren hem toch nog te slim af. De man werd bij hem thuis opgewacht door de politie. De jongeman bleek danig onder invloed van alcohol, zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 15 dagen.
 2. Gemeentebestuur huldigt voorzitter Leona Cloots uit Bunsbeek tijdens viering 60 jaar STAN
  Glabbeek

  Gemeentebe­stuur huldigt voorzitter Leona Cloots uit Bunsbeek tijdens viering 60 jaar STAN

  In onze regio was het Raymond Lauwyck uit Tienen die in 1960 de eerste afdeling van STAN oprichtte. Toen heette de vzw: Vlaamse Vereniging voor Hulp aan Verstandelijk Gehandicapten, later Inclusie. Onder de koepel van de vzw STAN ontstonden talrijke organisaties: Huis in de Stad, Begeleid Wonen Tienen, Resonans, Pasform-Tievo, Amuze, MOVE!, Maatwerkbedrijven Blankedale en Delta, BLO De Sterretjes, BuSO, Toegankelijk Tienen & tRede. Op zondag 17 oktober 2021 werd in de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44 de werking van de voorbije 60 jaar gevierd. Maar ook de uittredende voorzitter van de Tiense afdeling van STAN, Leona Cloots (77) uit Bunsbeek werd voor haar inzet de voorbije 25 jaar door burgemeester Peter Reekmans gehuldigd.