Minneke overleed vrijdag op 91 jarige leeftijd.
Volledig scherm
Minneke overleed vrijdag op 91 jarige leeftijd. © Repro Bollen

Cafébazin en dorpsfiguur Minneke is overleden en stamgast Frans haalt herinneringen op

Hermine Schollen, of Minneke zoals iedereen haar kende, is vrijdag overleden op 91-jarige leeftijd. Zij was een dorpsfiguur en baatte ruim 55 jaar café ‘Onder de Toren’ uit. Frans Van Vlasselaer kwam er jaren wekelijks over de vloer en kende haar dan ook vrij goed. 

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Ook uitbater Fietsfabriek merkt dat vraag naar fietsen blijft stijgen: “Op sommige modellen moet je wachten tot maart 2022”
  PREMIUM
  Aarschot

  Ook uitbater Fietsfa­briek merkt dat vraag naar fietsen blijft stijgen: “Op sommige modellen moet je wachten tot maart 2022”

  Als je nog een fiets wil kopen, doe je dat maar beter meteen. Je riskeert namelijk lang te moeten wachten, zeker als je een specifiek model voor ogen hebt. Dat zegt Wim Deroover (49) van Fietsfabriek in Aarschot. De vraag naar fietsen blijft stijgen, terwijl het aanbod niet even snel groeit. Zelf denkt de uitbater aan een grotere ruimte voor zijn winkel want de huidige 850 vierkante meter worden te klein.
 1. Meerderheid onderzoekt of nog meer van haar gronden in jachtgebied liggen maar roept op tot voorzichtigheid inzake het ontkleuren van terreinen
  PREMIUM
  Aarschot

  Meerder­heid onderzoekt of nog meer van haar gronden in jachtge­bied liggen maar roept op tot voorzich­tig­heid inzake het ontkleuren van terreinen

  De meerderheid in Aarschot bekijkt wat ze kan doen aan het feit dat speeltuin Stapsteen in Rillaar in een jachtgebied ligt en onderzoekt of er nog meer van de stadsgronden betrokken zijn. Dat zei onder andere schepen Isabelle Dehond (Open Vld) op de gemeenteraad van donderdag 11 februari in haar antwoord op een interpellatie van onafhankelijk raadslid Dries Vandenbroeck. De meerderheid waarschuwt dat er voorzichtig moet omgesprongen worden met het ontkleuren van terreinen als jachtgebied.
 2. Ruimt jouw kind niet graag op? Juf Sara zorgt met prentenboek ‘Alieke het Rommelmieke’ voor wat extra motivatie
  PREMIUM
  Glabbeek

  Ruimt jouw kind niet graag op? Juf Sara zorgt met prenten­boek ‘Alieke het Rommelmie­ke’ voor wat extra motivatie

  Het is geen geheim dat kinderen vaak een hekel hebben aan hun kamer of rondslingerend speelgoed opruimen. Sara Reinquin (29), zelf leerkracht in het eerste leerjaar in de Via Basisschool St. Jozef in Tienen, heeft een prentenboek gemaakt dat helemaal in het teken staat van opruimen en dat jouw kleine rommelmakertjes extra zal motiveren. Het proberen waard!
 3. Reisblog van Tiens koppel genomineerd voor Belgian Travel Blog Awards: “Tijdens de lockdown trokken we op ontdekkingstocht in eigen land”
  PREMIUM
  Tienen

  Reisblog van Tiens koppel genomi­neerd voor Belgian Travel Blog Awards: “Tijdens de lockdown trokken we op ontdek­kings­tocht in eigen land”

  Marlo Delforge (33) en Kristof Oliviers (36) uit Tienen houden enorm veel van reizen. Vier jaar geleden besloten ze hun verhalen te delen op een eigen reisblog. Eerst scoorde die vooral goed bij familie en vrienden, maar door de mond-aan-mond reclame bereikte hun blog snel ook het grote publiek. Intussen is hun blog in liefst drie categorieën genomineerd voor de Belgian Travel Blog Awards. En dat voor een koppel dat het reizen van thuis uit nooit heeft meegekregen. “Als kinderen zijn we nooit verder dan Frankrijk geraakt.”
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"