Roger Verheyden bij een deel van zijn collectie op zolder.
Volledig scherm
Roger Verheyden bij een deel van zijn collectie op zolder. © Bollen

Bij “Taksman” Roger vind je het allemaal: van fietsplaatjes over bootplaatjes tot taksplaatjes voor vrouwen in Belgisch Congo

Bij een bezoekje in de nieuwe zaak “Don Petrol” vorige week vielen ze op in het interieur: de alom gekende maar verdwenen fiets- of bromfietsplaatjes. Niet de uitbaters bleken zo een verzameling te hebben aangelegd, maar ze waren wat dubbels gaan halen bij Roger “Taksman” Verheyden uit Tielt-Winge. De man verzamelt al zowat zijn hele leven alles wat met taksplaten te maken heeft. De meesten onder ons kennen naast de fietsplaatjes ook nog de hondenpenningen maar van een taksplaat voor een boei of een hondenkar hadden wij nog nooit gehoord. Laat staan van een taksplaatje voor een vrouw....

0 reacties

 1. Man maakt amok in garage en speelt rijbewijs kwijt
  Diest/Tielt-Winge

  Man maakt amok in garage en speelt rijbewijs kwijt

  De lokale politie Demerdal-DSZ kreeg woensdag rond 10.30 uur een melding van moeilijke klant bij een autobedrijf aan de Leuvensesteenweg in Diest. De man was ontevreden en schold het personeel uit. Bij hun aankomst zagen de agenten de 36-jarige man uit Tielt-Winge net wegrijden in zijn bestelwagen. Bij controle bleek hij ernstig onder invloed te zijn van alcohol en drugs. Zijn rijbewijs werd dan ook onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
 2. Pop-uprevalidatiecentrum Curam Domi opent de deuren in Glabbeek: “Op 40 dagen was het klaar. Én je vindt hier de nieuwste technologieën die de revalidatie opmerkelijk inkorten”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Pop-uprevalida­tie­cen­trum Curam Domi opent de deuren in Glabbeek: “Op 40 dagen was het klaar. Én je vindt hier de nieuwste technolo­gieën die de revalida­tie opmerke­lijk inkorten”

  De pop-up van het postrevalidatiecentrum Curam Domi op het gemeentelijk domein is officieel geopend. In het centrum, dat werd opgetrokken in een oude legerloods, maakt men gebruik van de allernieuwste apparatuur en technieken om zo de revalidatieduur van de patiënt in te korten. Er heerst absoluut geen ziekenhuissfeer, wat veelal nog een extra opsteker is voor de patiënt.