Burgemeester Rudi Beeken en twee schepenen mochten in de Sint-Jorisschool een cheque gaan overhandigen namens EcoWerf en Mooimakers.
Volledig scherm
Burgemeester Rudi Beeken en twee schepenen mochten in de Sint-Jorisschool een cheque gaan overhandigen namens EcoWerf en Mooimakers. © gemeente Tielt-Winge

525 euro voor de Sint-Jorisschool door zwerfvuil te ruimen

Tielt-WingeOok de Sint-Jorisschool schreef zich schreef zich in 2022 in voor de Operatie Proper van Mooimakers. Zij engageerden zich om in de ruime buurt van de school zwerfvuil op te ruimen, hetgeen meteen een goede aanleiding is om te leren sorteren en ook te leren dat zomaar iets op de grond smijten helemaal niet oké is.

 1. KIJK. Mankende dief neemt de tijd om waardevolle Orval-reclame van gevel te halen: “Dit was een geschenk van mijn overleden broer”
  PREMIUM

  KIJK. Mankende dief neemt de tijd om waardevol­le Or­val-reclame van gevel te halen: “Dit was een geschenk van mijn overleden broer”

  Een ordinaire dief is woensdag gefilmd geweest toen hij ‘s nachts bij café Bij Boeres in Wezemaal een emaille reclamebord van het biermerk Orval van de gevel haalde. Oud-burgemeester Dirk Claes ziet daarmee een waardevolle herinnering aan zijn overleden broer verloren gaan. “Elke donderdag klinken we nog met een Orval op hem.” De verdachte leek slecht te been en nam dan ook zijn tijd, is te zien in de video.
  Aarschot
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.