19-jarige bestuurder komt om het leven bij zwaar ongeval in Tielt-Winge
Volledig scherm
19-jarige bestuurder komt om het leven bij zwaar ongeval in Tielt-Winge © Joris Smets

19-jarige bestuurder op slag dood na zwaar ongeval in Tielt-Winge

Tielt-WingeOp de Tiensesteenweg in Tielt-Winge is zaterdagavond een 19-jarige bestuurder om het leven gekomen. De jongeman uit Tremelo week om een onbekende reden plots van de baan af en raakte een boom. 

 1. Fietser (84) die overleed na aanrijding vrachtwagen reed op oversteekplaats voetgangers en negeerde rode licht
  Tienen

  Fietser (84) die overleed na aanrijding vrachtwa­gen reed op oversteek­plaats voetgan­gers en negeerde rode licht

  Het tragische ongeval gebeurde donderdagmiddag omstreeks 13.30 uur op de Moespikvest ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Helenavest. Een 84-jarige man uit Tienen kwam met zijn fiets onder de vrachtwagen terecht en medische hulp kon helaas niet meer baten, het slachtoffer stierf ter plaatse. Een verkeersdeskundige werd aangesteld om de juiste omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Daaruit blijkt dat de chauffeur van de vrachtwagen niet te snel reed en de fietser niet alle verkeersregels respecteerde.
 2. Parcours van tweede rit Ronde van Vlaams Brabant noodgedwongen aangepast wegens ..... tekort aan verkeersborden
  Tienen

  Parcours van tweede rit Ronde van Vlaams Brabant noodgedwon­gen aangepast wegens ..... tekort aan verkeers­bor­den

  De Ronde van Vlaams-Brabant is een meerdaagse rittenwedstrijd in clubverband voor beloften en eliterenners zonder contract (renners vanaf 19 jaar) en veldrijders die het op de weg wagen, betwist over vijf dagen, van 27 tot 31 juli. Goetsenhoven is op donderdag 28 juli de startplaats van de 2de rit, die tevens geldt als jaarlijkse stadsprijs van Tienen. Traditiegetrouw zou deze wielerwedstrijd ook door het centrum van Hakendover komen. Maar helaas; door een tekort aan verkeersborden is het parcours noodgedwongen aangepast en laat men (met spijt in het hart) Hakendover links liggen. “Toch hopen we op een mooie koers, wie volgt Tibau Nys op?”