1. Ontdek bekende en minder bekende kapelletjes met de "fietskapellekeszoektocht”
  Glabbeek

  Ontdek bekende en minder bekende kapelle­tjes met de "fietska­pel­le­kes­zoek­tocht”

  Groot-Glabbeek telt meer dan 200 kapelletjes, waarvan de meeste opgedragen zijn aan Onze-Lieve-Vrouw. In de jaren ’90 bedacht het toenmalige Vakantiegenoegens (nu: Pasar) een fietstocht langs heel wat van deze grote en minder grote kapelletjes in de gemeente. De Pastorale Zone Sint-Franciscus en de toeristische dienst Glabbeek hebben de fietstocht geactualiseerd, uitgebreid en nieuw leven ingeblazen. De lancering van dit project is voorzien op zondag 20 juni om 15 uur.
 2. Gezinssport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen met nieuwe zomerzoektochten
  PREMIUM
  Aarschot

  Gezins­sport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen met nieuwe zomerzoek­toch­ten

  Wie in de zomervakantie een stukje Vlaanderen met het hele gezin wil ontdekken, kan met de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, op een originele manier Aarschot verkennen. In totaal stippelde Gezinssport Vlaanderen vier zoektochten uit. Ze zijn beschikbaar van 1 juli tot en met 30 september. Gezinssport Vlaanderen hoopt op deze manier zo veel mogelijk gezinnen van een uitstapje in eigen land te laten genieten.
 1. Pop-uprevalidatiecentrum Curam Domi opent de deuren in Glabbeek: “Op 40 dagen was het klaar. Én je vindt hier de nieuwste technologieën die de revalidatie opmerkelijk inkorten”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Pop-uprevalida­tie­cen­trum Curam Domi opent de deuren in Glabbeek: “Op 40 dagen was het klaar. Én je vindt hier de nieuwste technolo­gieën die de revalida­tie opmerke­lijk inkorten”

  De pop-up van het postrevalidatiecentrum Curam Domi op het gemeentelijk domein is officieel geopend. In het centrum, dat werd opgetrokken in een oude legerloods, maakt men gebruik van de allernieuwste apparatuur en technieken om zo de revalidatieduur van de patiënt in te korten. Er heerst absoluut geen ziekenhuissfeer, wat veelal nog een extra opsteker is voor de patiënt.
 1. Archeologische vondsten gedaan op de Bruul, waar gemeente sportterreinen wil aanleggen: “De resten dateren mogelijk al uit de Romeinse periode”
  PREMIUM
  Holsbeek

  Archeologi­sche vondsten gedaan op de Bruul, waar gemeente sportter­rei­nen wil aanleggen: “De resten dateren mogelijk al uit de Romeinse periode”

  Op de Bruul in Holsbeek, waar de gemeente de aanleg van sportterreinen plant, zijn resten van menselijke bewoning gevonden. Volgens de eerste vermoedens stammen die al van voor de Romeinse periode. Dankzij de beslissing van de gemeente om het archeologisch onderzoek uit te voeren onmiddellijk na de aankoop van de terreinen, is er geen vertraging voor de aanleg.
 2. Politie en FAVV voeren controles uit
  Tielt-Winge/Bekkevoort

  Politie en FAVV voeren controles uit

  De politiezone Hageland heeft afgelopen week controles uitgevoerd in samenwerking met het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). In Bekkevoort en Tielt-Winge werden in totaal 95 voertuigen aan een controle onderworpen. Er werden drie boetes uitgeschreven wegens verlopen technische keuringen, twee processen-verbaal – één voor het niet correct zekeren van de lading en één voor het rijden zonder rijbewijs. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af. Er werden geen boetes uitgeschreven wegens inbreuken op de voedselveiligheid.
 1. Na maanden trainen in tuin kan BruuTh vanaf woensdag weer open op juiste locatie: “De verhuis van de toestellen kan beginnen”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Na maanden trainen in tuin kan BruuTh vanaf woensdag weer open op juiste locatie: “De verhuis van de toestellen kan beginnen”

  Na maanden vol creatieve oplossingen mag Thomas Hendrickx (30) ein-de-lijk de deuren openen van zijn functionele fitness, BruuTh. Iets waar hijzelf en trainer Jasper Cauwenberghs (30) enorm naar uit hebben gekeken. Ze toverden een oude loods om tot een compleet fitnessoord. Met een open fitness, personal trainingen en tal van groepslessen hebben ze een aanbod voor vrouwen en mannen, van klein tot groot. “BruuTh gaat beter én groter zijn dan voordien”, vertellen de heren.
 1. Jonge uitvinders van GBS De Springplank tonen hun ‘Trash Trollie’ in aanwezigheid van de ontwerpers en makers : "Hopelijk dragen mensen zelf hun steentje bij als ze merken dat de buurt proper is”
  Glabbeek

  Jonge uitvinders van GBS De Spring­plank tonen hun ‘Trash Trollie’ in aanwezig­heid van de ontwerpers en makers : "Hopelijk dragen mensen zelf hun steentje bij als ze merken dat de buurt proper is”

  In het kader van MyMachine Vlaanderen, een initiatief van MyMachine vzw, realiseren leerlingen “droommachines” gedurende één schooljaar.
 De leerlingen van het zesde leerjaar bedachten de “Trash Trollie”. Het idee werd verder ontworpen en getekend door leerlingen van Hogeschool PXL Limburg en uiteindelijk maakten de leerlingen van het Piso de werkelijke machine. Vandaag kregen de kinderen van het zesde leerjaar hun machine in het echt te zien.
 2. Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning voor dierenasiel in Willebringen: “Maar we vrezen dat het voor buurtbewoners niets zal uitmaken. Tegen alle voorgaande toegevingen dienden ze bezwaar in”
  PREMIUM
  Boutersem/Tienen

  Nieuwe aanvraag omgevings­ver­gun­ning voor dieren­asiel in Willebrin­gen: “Maar we vrezen dat het voor buurtbewo­ners niets zal uitmaken. Tegen alle voorgaande toegevin­gen dienden ze bezwaar in”

  Begin maart deed het dierenasiel van Tienen een aanvraag voor een asiel in een voormalige hoeve in Willebringen. Daar zou men 25 honden en 90 katten kunnen opvangen. Helaas moet door foutje de aanvraag opnieuw ingediend worden. “Hierdoor gaan jammer genoeg de termijnen voor het openbaar onderzoek en een uiteindelijke beslissing over de vergunning weer opnieuw lopen. Maar de wijziging bleek nu eenmaal noodzakelijk”, zegt Sebastien Tonneus van de Vzw Dierenasiel Tienen.
 1. Rekwisiteur Dries (30) mag het uitleggen aan de politie: “Neen, ik heb mijn vader niet vermoord. Het is gewoon een pop”
  PREMIUM
  Tienen/Mechelen

  Rekwisi­teur Dries (30) mag het uitleggen aan de politie: “Neen, ik heb mijn vader niet vermoord. Het is gewoon een pop”

  Hulpdiensten rukten woensdagochtend massaal uit voor een levenloos lichaam in een geparkeerde wagen in de Gilainstraat. De scène leek recht uit een (slechte) film te komen waarin Dries Vanoirbeek (30) uit Tienen plots de hoofdrol kreeg van hoofdverdachte van een moord. “Toen ik het raam opende, zag ik de hulpdiensten en tal van agenten en brandweerlui staan. Over mijn wagen was een rood tentje geplaatst. Tja, mijn mond viel letterlijk open van verbazing”, zegt Dries die intussen gelukkig wel weer wat kan lachen.
 2. Drie bestuurders onder invloed, twee personen betrapt op zwartwerk tijdens controleactie
  Tielt-Winge/Bekkevoort/Glabbeek/Kortenaken/Geetbets

  Drie bestuur­ders onder invloed, twee personen betrapt op zwartwerk tijdens controleac­tie

  De politiezone Hageland voerde dinsdag op meerdere plaatsen controles uit in samenwerking met de diensten van de RVA, RSVZ en de Sociale Inspectie. Tijdens deze controles werden 57 bestuurders onderworpen aan een controle. In totaal legden drie bestuurders een positieve ademtest af en mochten hun rijbewijs inleveren voor de duur van zes uur. Daarnaast werden er nog boetes uitgeschreven voor het niet correct vastmaken van de lading van het voertuig, werden er twee personen betrapt tijdens zwartwerk en werd er één inbreuk vastgesteld op de coronamaatregelen.
 1. Zes Glabbeekse kerkparochies fusioneren: “Financieel is dit een enorm voordeel”
  Glabbeek

  Zes Glabbeekse kerkparo­chies fusioneren: “Financieel is dit een enorm voordeel”

  Op initiatief van het college van burgemeester en schepenen van Glabbeek werd de procedure opgestart om de parochies Sint-Andreas Attenrode, Sint-Quirinus Bunsbeek, Onze-Lieve-Vrouw Geboorte Kapellen, Sint-Antonius Wever, en Sint-Catharina Zuurbemde samen te voegen met de parochie Sint-Niklaas Glabbeek. Het gevolg? Er zal nog slechts 1 kerkfabriek overblijven, wat op financieel vlak ook een uitsparing betekent. Op de gemeenteraad van 10 juni zal de Dorpspartijmeerderheid positief advies geven.
 1. Motard lichtgewond na aanrijding in file E314
  HOLSBEEK

  Motard lichtge­wond na aanrijding in file E314

  Een motorrijder is omstreeks 14.30 uur maandagmiddag aangereden geweest op de E314 ter hoogte van de afrit Holsbeek, richting Limburg. Het betrof een kop-staartaanrijding. “De motorrijder moest stoppen voor de file, maar een wagen achter hem kon datzelfde manoeuvre niet op tijd uitvoeren. De motorrijder is lichtgewond geraakt en de motor moest getakeld worden”, verduidelijkt de verkeerspost van de federale politie in Bertem. Twee versmalde rijstroken werden even afgesloten en het doorrijdend verkeer werd via het derde rijvak geleid. Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt er aan de middenbermen tussen Wilsele en Aarschot. Omstreeks 16 uur liep het verkeer er terug normaal.
 1. Dieven slaan toe in pop-upbar
  Tielt-Winge

  Dieven slaan toe in pop-upbar

  In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben dieven ingebroken in de pop-upbar aan dancing Cosmo in Tielt-Winge. Tijdens de feiten werden een aantal neon verlichtingsbuizen beschadigd. De daders hebben, buiten enkele flesjes drank, geen buit kunnen maken. Ter plaatse werden sporen aangetroffen van de daders. Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse om sporenopnames te verrichten. De lokale politie Hageland onderzoekt de zaak.
 2. Heb jij je waardebon van 20 euro al aangevraagd?
  Tielt-Winge

  Heb jij je waardebon van 20 euro al aange­vraagd?

  Sinds maart kan elke inwoner van Tielt-Winge die voldoet aan bepaalde voorwaarden een aanvraag indienen voor een Tielt-Win(g)keltbon. Dit is een waardebon van 4 x 5 euro die je vrij mag besteden bij de deelnemende handelaars. Heel wat inwoners hebben hier intussen al gebruik van gemaakt. Geen nood als je de waardebon nog niet hebt aangevraagd: er is nog tijd tot uiterlijk 31 augustus. Het aanvraagformulier vind je terug op de gemeentelijke website of aan het onthaal van het gemeentehuis.