Een aantal Limburgse burgemeesters en Vooruit-boegbeelden kanten zich tegen de leidingsstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal Limburgse burgemeesters en Vooruit-boegbeelden kanten zich tegen de leidingsstraat. © Karolien Coenen

Vooruit kant zich fel tegen pijpleidingen door Limburg en Antwerpen: “Niet meer van deze tijd”

Limburg“Een leidingstraat is niet meer van deze tijd en al zéker niet als er propaangas door moet vloeien.” Dat zegt Vooruit Limburg. De partij nam vandaag in Tessenderlo op de grens met Laakdaal haar standpunt in tegen de leidingsstraat die de Vlaamse overheid overweegt aan te leggen vanuit het Maasland richting de Antwerpse haven.

 1. Jente Boons begint aan zijn wielerseizoen: “Ik kijk uit naar de buitenlandse koersen”
  Wielrennen

  Jente Boons begint aan zijn wielersei­zoen: “Ik kijk uit naar de buitenland­se koersen”

  Het wielerseizoen is eindelijk van start gegaan voor wie geen prof is. Ook voor Jente Boons die aan zijn eerste seizoen bij de beloften bezig is. De Looienaar kwam nog niet in actie, maar dat is achteraf gezien niet zo erg. “Het coronavirus had me te pakken en ik zat drie weken niet op de fiets. Gelukkig is dat verleden tijd en kijk ik uit naar mijn eerste koersen”, zegt Boons. “Ik leg de lat bewust niet te hoog. De ploeg geeft me trouwens de kans om rustig te groeien.”
 2. Marc Reykers stopt als assistent-coach bij Thes Sport: “Een mooi voetbalhoofdstuk afgesloten”
  Voetbal Eerste nationale

  Marc Reykers stopt als assistent-coach bij Thes Sport: “Een mooi voetbal­hoofd­stuk afgesloten”

  Na een rijkgevulde carrière als voetballer en trainer heeft assistent-coach Marc Reykers besloten om te stoppen. Als speler speelde hij op het hoogste niveau bij Beerschot en beleefde in tweede klasse mooie tijden bij Geel en Westerlo. Door een hernia in zijn nek moesten de shoes aan de haak. Als T1 begon hij zijn trainerscarrière bij Hulst, dat op het einde Thes Sport werd. Nadien volgden er nog een aantal clubs. Negen jaar geleden keerde Reykers terug naar zijn grote liefde Thes Sport om er als T2 aan de slag te gaan.
 3. Eddy Voordeckers (61) speelde op Euro 84 een half uur tegen Denemarken: “Afgeremd door blessures op de cruciale momenten”
  voetbal 'bijna vergeten' ek-gangers

  Eddy Voordec­kers (61) speelde op Euro 84 een half uur tegen Denemarken: “Afgeremd door blessures op de cruciale momenten”

  Nog altijd is hij de laatste Belgische voetballer die als lid van een tweedeklasser in de nationale ploeg werd opgesteld: Eddy Voordeckers, nu 61, voetbalde voor FC Diest toen Guy Thys hem als 18-jarige in 1978 tot international bombardeerde. Een resem blessures stond vervolgens een grote carrière in de weg, maar ‘Kuifje’ uit Tessenderlo kijkt zonder wrok terug op zijn tijd bij het nationale elftal. Tijdens het komende EK verwacht de ex-spits veel van de Rode Duivels. “Het is misschien geen nadeel dat België door de hoge blessurelast niet meer als de uitgesproken favoriet wordt beschouwd.”
 1. Van ‘Highway to Hell’ tot ‘Drivers License’: ledscherm langs E313 toont bekende hits
  Tessenderlo

  Van ‘Highway to Hell’ tot ‘Drivers License’: ledscherm langs E313 toont bekende hits

  Aan de E313 in de richting van Antwerpen zie je ter hoogte van Tessenderlo al een tijdje een groot ledscherm staan. Daarop worden dagelijks bekende hits getoond, die op één of andere manier toepasselijk zijn voor de sfeer van de dag. Dit is een ideetje van het bedrijf ATL Renting. “Zo hebben pendelaars elke dag iets om naar uit te kijken”, vertelt marketingverantwoordelijke Jannes Derwael.
 2. Quinten Hermans begint aan wegseizoen in Ronde van het Baskenland: “Pieken in de heuvelklassiekers”
  WIELRENNEN PROFS

  Quinten Hermans begint aan wegseizoen in Ronde van het Baskenland: “Pieken in de heuvelklas­sie­kers”

  Quinten Hermans (25) komt zes weken na het einde van het veldritseizoen in actie op de weg. De Looienaar start op paasmaandag in de Ronde van het Baskenland. Hij krijgt meteen een rittenkoers van zes dagen voor de wielen geschoven. Een pittige wedstrijd ook. “Het wordt een goede test voor de benen en een prima voorbereiding op de heuvelklassiekers. Dan wil ik er echt staan”, vertelt Hermans.