Het beest was compleet uitgemergeld.
Volledig scherm
Het beest was compleet uitgemergeld. © Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder

Vier verwaarloosde paarden en drie pony’s in beslag genomen na advertentie op tweedehandssite: “Geen druppel water op de warmste septemberdag”

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder heeft dinsdagnamiddag drie verwaarloosde pony’s en vier paarden in beslag genomen in Tessenderlo. “Tijdens de warmste septemberdag ooit, met temperaturen ruim boven de 30 graden, hadden de dieren geen druppel water en geen spriet hooi", klinkt het verontwaardigd bij het centrum. 

  1. De coronacijfers in Tessenderlo van woensdag 30 september

    De coronacij­fers in Tessender­lo van woensdag 30 september

    In Tessenderlo zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 7 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Tessenderlo komt dat getal nu op 37 te liggen. Tessenderlo heeft daarmee meer dan 30 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 2. De gemeente zal terechtkomen in het volgende alarm niveau wanneer ze meer dan 50 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.