Het beest was compleet uitgemergeld.
Volledig scherm
Het beest was compleet uitgemergeld. © Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder

Vier verwaarloosde paarden en drie pony’s in beslag genomen na advertentie op tweedehandssite: “Geen druppel water op de warmste septemberdag”

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder heeft dinsdagnamiddag drie verwaarloosde pony’s en vier paarden in beslag genomen in Tessenderlo. “Tijdens de warmste septemberdag ooit, met temperaturen ruim boven de 30 graden, hadden de dieren geen druppel water en geen spriet hooi", klinkt het verontwaardigd bij het centrum. 

 1. Gezamenlijke kerngroep moet haalbaarheid van fusie tussen Ham en Tessenderlo onderzoeken: “Beide gemeenten voelen zich al langer met elkaar verbonden”

  Gezamenlij­ke kerngroep moet haalbaar­heid van fusie tussen Ham en Tessender­lo onderzoe­ken: “Beide gemeenten voelen zich al langer met elkaar verbonden”

  De schepencolleges van de gemeenten Ham en Tessenderlo hebben de voorbije weken besloten om een gezamenlijke kerngroep op te richten om de haalbaarheid van een fusie tussen beide gemeenten te onderzoeken. Die mogelijke fusie zit al langer in de pijplijn, maar lijkt nu in een definitieve fase te komen. Daarmee zouden de gemeenten het voorbeeld volgen van fusiegemeenten Pelt en Oudsbergen, die op 1 januari 2019 het levenslicht zagen.
 2. Miss Limburg wil dit jaar Miss Exclusive worden: “Ik bekommer me vooral om het milieu”
  PREMIUM

  Miss Limburg wil dit jaar Miss Exclusive worden: “Ik bekommer me vooral om het milieu”

  Bijna een jaar geleden mocht de Looise Nisa Van Baelen (20) het kroontje van Miss Limburg met fierheid overnemen. De studente kleuteronderwijs heeft de smaak te pakken en hoopt dit najaar Miss Exclusive te worden. “Ik wil me met mijn deelname vooral inzetten voor het milieu. Niet enkel met woorden, maar ook met daden. Zo rijd ik dankzij garage Van Mossel inmiddels rond met een elektrische auto”, vertelt de Limburgse schoonheid.
 3. Looienaar (38) krijgt vijf jaar cel nadat hij dochtertje vanaf haar derde tot zestiende seksueel misbruikte
  Tessenderlo

  Looienaar (38) krijgt vijf jaar cel nadat hij dochtertje vanaf haar derde tot zestiende seksueel misbruikte

  De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 38-jarige Looienaar veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en de ontzetting uit de rechten voor een periode van tien jaar voor het jarenlang seksueel misbruik van zijn dochter. Het meisje was amper drie jaar oud toen de feiten begonnen. Pas dertien jaar later kwam er een einde aan die gruwel. Naar eigen zeggen was de dertiger verliefd op zijn dochter.
 1. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok

 2. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid