Thes Sport tijdens de opwarming voor een wedstrijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Thes Sport tijdens de opwarming voor een wedstrijd. © Borgerhoff

Thes Sport mag niet trainen voor bekerderby tegen KRC Genk: “De gezondheid gaat voor, daar hebben we begrip voor”

TessenderloDeze avond zou voetbalclub Thes Sport de trainingen opnieuw hervatten. Op 3 februari speelt de ploeg uit eerste nationale immers de bekerderby tegen het grote KRC Genk. Het gemeentebestuur van Tessenderlo besloot echter om voorlopig geen toestemming te geven voor die trainingen. “We keken enorm uit naar de wedstrijd, maar ik begrijp dat de gemeente onze gezondheid voor alles plaatst", vertelt voorzitter Wendy De Wit. 

 1. Hartsvriendinnen Sofie (28) en Tine (27) vinden moeilijk eigen stek, nu woningprijzen stijgen: “Mensen dromen over betaalbaar huis met veel groen en ruimte. In Hasselt is dat niet realistisch”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hartsvrien­din­nen Sofie (28) en Tine (27) vinden moeilijk eigen stek, nu woningprij­zen stijgen: “Mensen dromen over betaalbaar huis met veel groen en ruimte. In Hasselt is dat niet realis­tisch”

  Wie op zoek is naar een vaste stek in Hasselt mag sinds vorig jaar tot 10,2 procent méér uit zijn portefeuille halen. Een enorme prijsstijging die het vooral voor jonge starters en singles bemoeilijkt, ook voor beste vriendinnen Sofie Van Elst (28) en Tine Schepers (27). Terwijl Sofie met groot geluk op een betaalbaar appartement in de Limburgse hoofdstad botst, trekt Tine na een vruchteloze zoektocht weg richting Herk-de-Stad. “De enige manier om in Hasselt te blijven, is door heel wat toegevingen te doen.”
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden