Fons Verwimp gaat op pensioen als Burgemeester.
Volledig scherm
PREMIUM
Fons Verwimp gaat op pensioen als Burgemeester. © Karolien Coenen

‘The Last Dance’ met afscheidnemend burgemeester Fons Verwimp: “Ik heb alle vertrouwen in Karolien als opvolger”

TessenderloSommige titels schrijven zichzelf. Fons Verwimp maakte eerste naam in de basketwereld en was vervolgens schepen en burgemeester in Tessenderlo. Op 1 januari gaat hij op politiek pensioen. Logisch dus dat we verwijzen naar zijn ‘last dance’. Nog één keer blikt hij terug op zijn rijke loopbaan en spreekt hij over een leven voor, met en na de politiek. “Ik kan met een goed gevoel afsluiten", vertelt hij tijdens zijn laatste dagen als burgemeester. 

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. 1,5 jaar geleden namen Rik en Klaas (allebei 26) hun stamcafé De Flater over: “Het heeft alle verwachtingen overtroffen”
  PREMIUM

  1,5 jaar geleden namen Rik en Klaas (allebei 26) hun stamcafé De Flater over: “Het heeft alle verwachtin­gen overtrof­fen”

  “Het voelt als thuiskomen.” Dat waren anderhalf jaar geleden de woorden van Rik Terlyn en Klaas Schobre (beiden 26) toen ze café De Flater overnamen. De een is nog bezig aan zijn thesis, de ander werkt ook als leerkracht. Wij gingen eens horen hoe hun eerste effectieve jaar als café-uitbater verlopen is. Een erg leerrijke periode, zo blijkt, al ging het soms ook met vallen en opstaan. “Tot een paar maanden geleden kwamen we hier soms aan en dachten we: ‘wat is hier gebeurd?’”
  Aarschot
 1. INTERVIEW. Ex-Rode Duivel Marc Emmers (57) over het leven op en naast het veld: “In de doe-het-zelfzaak vraagt een klant soms raad voor zijn voetballende dochter”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Ex-Rode Duivel Marc Emmers (57) over het leven op en naast het veld: “In de doe-het-zelf­zaak vraagt een klant soms raad voor zijn voetballen­de dochter”

  Profvoetballer van het jaar, vier keer landskampioen, ex-Rode Duivel, de Europese beker gewonnen... en de jongste 15 jaar aan de slag in het magazijn van een doe-het-zelfzaak. “Ja, het is echt mijn ding.” 26 jaar na zijn laatste professionele match blikt Limburger Marc Emmers (57) terug op zijn straffe carrière. Over de glorietijd met Anderlecht en KV Mechelen, tips geven aan Yannick Carrasco en Kevin De Bruyne, en als fiere papa aan de zijlijn staan. “Als ik in Roemenië voor mijn voetballende zoon kan supporteren, geniet ik daar volop van.”
  Beringen
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Nabestaanden spoedarts (41) die overleed na botsing met speedpedelec krijgen geen gelijk in rechtbank: “Niet bewezen dat voetganger nog kon wegspringen”
  PREMIUM

  Nabestaan­den spoedarts (41) die overleed na botsing met speedpede­lec krijgen geen gelijk in rechtbank: “Niet bewezen dat voetganger nog kon wegsprin­gen”

  Spoedarts Nele Tiels (41) uit Beringen botste meer dan vijf jaar geleden op het fietspad op de Beringenbaan in Diest met haar speedpedelec op een voetganger (15). Ondanks dat de moeder van drie een helm droeg, liep ze een zwaar hersenletsel op en overleed ze vier dagen later aan haar verwondingen. Haar familie betwistte haar schuld en wilde een schadevergoeding van minstens 250.000 euro. Van de politierechter kregen ze nu ongelijk. Een reconstructie van het fatale ongeval.
  Beringen, Diest