Stil protest in Gerhagen bij Tessenderlo tegen de komst van de pijpleiding.
Volledig scherm
PREMIUM
Stil protest in Gerhagen bij Tessenderlo tegen de komst van de pijpleiding. © Karolien Coenen

Stil protest in Tessenderlo tegen pijpleiding: “Natuurgebied Gerhagen zou verwoest worden”

TessenderloVeel volk aan natuurgebied Gerhagen op deze feestdag en niet alleen door het hoge aantal wandelaars. Een actiegroep geleid door Alain Hoorelbeke uitte er vandaag hun onvrede over de komst van een mogelijke pijpleiding die van het Duitse Ruhrgebied richting Antwerpse haven moet lopen. “We tonen de bezoekers de strook van 45 meter die door het gebied zou lopen", zegt Hoorelbeke.

 1. Patro Eisden komt opnieuw in Belgische handen: trainer Stijn Stijnen, kapitein Wouter Corstjens en boekhouder Rik Vliegen nemen de club (tijdelijk) over
  voetbal eerste nationale

  Patro Eisden komt opnieuw in Belgische handen: trainer Stijn Stijnen, kapitein Wouter Corstjens en boekhouder Rik Vliegen nemen de club (tijdelijk) over

  Patro Eisden is opnieuw in Belgische handen. Omdat de Britse Patro-voorzitter Derrick Devonport de beloofde financiële middelen niet kon leveren, stapte Devonsport uit het bestuur en moest de club in allerijl op zoek naar nieuwe investeerders. Stijn Stijnen, Wouter Corstjens en Rik Vliegen namen (tijdelijk) het roer over en vonden het Nederlands investeringsbedrijf Wyckerveste bereid om de openstaande schulden te betalen. De licentiemanager Nils Van Brantegem gaf daarna een positief advies aan het BAS. Op sportief vlak hoopt de club op een Maaslandse verankering en schroeft de ambitie voorlopig terug.
 2. Kuehne+Nagel dingt mee naar ‘Foreign Investment of the Year Trophy’
  Tessenderlo

  Kuehne+Nagel dingt mee naar ‘Foreign Investment of the Year Trophy’

  Drie buitenlandse investeringen in Vlaanderen dingen mee naar de Foreign Investment of the Year Trophy 2021 van Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen. Eén van de drie kanshebbers is het Zwitserse Kuehne+Nagel. Zij openden in 2020 een distributiecentrum ter waarde van 75 miljoen euro in Tessenderlo. Hiermee creëert het bedrijf 150 extra banen in 2021 en nog eens 350 in de daaropvolgende jaren. In het Europese distributiecentrum in Tessenderlo zal Kuehne+Nagel complexe oplossingen voor e-commerce en e-fulfilment aanbieden. Het genomineerde bedrijf met de meeste stemmen na twee stemrondes wint de Foreign Investment of the Year Trophy.
 1. Eddy Voordeckers (61) speelde op Euro 84 een half uur tegen Denemarken: “Afgeremd door blessures op de cruciale momenten”
  voetbal 'bijna vergeten' ek-gangers

  Eddy Voordec­kers (61) speelde op Euro 84 een half uur tegen Denemarken: “Afgeremd door blessures op de cruciale momenten”

  Nog altijd is hij de laatste Belgische voetballer die als lid van een tweedeklasser in de nationale ploeg werd opgesteld: Eddy Voordeckers, nu 61, voetbalde voor FC Diest toen Guy Thys hem als 18-jarige in 1978 tot international bombardeerde. Een resem blessures stond vervolgens een grote carrière in de weg, maar ‘Kuifje’ uit Tessenderlo kijkt zonder wrok terug op zijn tijd bij het nationale elftal. Tijdens het komende EK verwacht de ex-spits veel van de Rode Duivels. “Het is misschien geen nadeel dat België door de hoge blessurelast niet meer als de uitgesproken favoriet wordt beschouwd.”