Sasker Van de Ven (26) uit Tessenderlo is op zoek naar een job
Volledig scherm
PREMIUM
Sasker Van de Ven (26) uit Tessenderlo is op zoek naar een job © Mine Dalemans

Rolstoelgebruiker Sasker (26) zoekt ‘werkgever met ballen’: “Sollicitatie blijft na vermelding van mijn beperking te vaak onbeantwoord ”

TessenderloSasker Van de Ven (26) uit Tessenderlo is momenteel bezig aan een vrij ongewone zoektocht. “Net zoals duizenden anderen ben ik op zoek naar een job, maar als rolstoelgebruiker bots ik dagelijks letterlijk en figuurlijk op tal van drempels. Nochtans kan ik met een positieve mindset perfect meedraaien in de maatschappij”, legt hij uit.

 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. AUTOSNELWEGVERHALEN. “Viaduct over de Maas werd doodsteek van romantische veerpontjes”: vijftig jaar geleden opende E314 in Maasmechelen
  PREMIUM
  Maasmechelen

  AUTOSNEL­WEG­VER­HA­LEN. “Viaduct over de Maas werd doodsteek van romanti­sche veerpon­tjes”: vijftig jaar geleden opende E314 in Maasmeche­len

  Maasdorpjes aan Belgische en Nederlandse zijde werden eeuwenlang met elkaar verbonden via veel gebruikte veerpontjes. Toen in 1973 de gloednieuwe viaduct in gebruik werd genomen, stond die vooral symbool voor de nieuwe verbinding, de ‘uitgestoken hand' richting Benelux. “De veerpontjes gingen bijna allemaal verloren, en de grens werd eigenlijk harder dan ervoor", zegt streekkenner Erik Kortleven. Vier jaar na de opening trok men onder de brug een mysterieus legervoertuig uit het water dat er al sinds 1944 lag.
 3. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.