De paarden kunnen plonsen aan Stal Paepehoeve.
Volledig scherm
De paarden kunnen plonsen aan Stal Paepehoeve. © Regionaal Landschap Lage Kempen

Provincie investeert in betere paardenweides

Jan Reeckmans van Stal Paepehoeve en het gemeentebestuur hebben geïnvesteerd in een betere paardenweide, de aanleg van een publieke poel voor paarden, evenals een picknickplek aan de startplaats van de ruiterroute. Dat is een voorbeeld van wat het project ‘Samen op een goei wei’ van Regionaal Landschap Lage Kempen wil bereiken.

 1. Gezamenlijke kerngroep moet haalbaarheid van fusie tussen Ham en Tessenderlo onderzoeken: “Beide gemeenten voelen zich al langer met elkaar verbonden”

  Gezamenlij­ke kerngroep moet haalbaar­heid van fusie tussen Ham en Tessender­lo onderzoe­ken: “Beide gemeenten voelen zich al langer met elkaar verbonden”

  De schepencolleges van de gemeenten Ham en Tessenderlo hebben de voorbije weken besloten om een gezamenlijke kerngroep op te richten om de haalbaarheid van een fusie tussen beide gemeenten te onderzoeken. Die mogelijke fusie zit al langer in de pijplijn, maar lijkt nu in een definitieve fase te komen. Daarmee zouden de gemeenten het voorbeeld volgen van fusiegemeenten Pelt en Oudsbergen, die op 1 januari 2019 het levenslicht zagen.
 2. Koppel krijgt boete voor geluidsoverlast op huwelijksfeest: “We kregen niet eens een geldig bewijs”
  Tessenderlo

  Koppel krijgt boete voor geluids­over­last op huwelijks­feest: “We kregen niet eens een geldig bewijs”

  Een koppel uit Tessenderlo heeft anderhalf jaar na hun trouwfeest een gerechtsdeurwaarder op bezoek gekregen die een boete van 500 euro kwam innen. Dit omdat ze tijdens het feest de geluidsnorm zouden overschreden hebben. “Helaas kan dat niet worden aangetoond met een geldig keuringsbewijs van het meettoestel.” Het koppel, dat niet met naam vernoemd wil worden, is nu op zoek naar lotgenoten.
 1. De coronacijfers in Tessenderlo van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Tessender­lo van donderdag 15 oktober

  In Tessenderlo zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 19 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Tessenderlo komt dat getal nu op 101 te liggen. Tessenderlo heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen