Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photonews

Ongeval op E313: file van Geel-Oost tot Tessenderlo

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies) legt de lat hoog: “Goede start nemen en met die flow de confrontatie met de toppers aangaan”
  vrouwenvoetbal super league

  Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies) legt de lat hoog: “Goede start nemen en met die flow de confronta­tie met de toppers aangaan”

  KRC Genk Ladies is klaar voor de eerste thuiswedstrijd. Na de overwinning tegen Woluwe ontvangen de Genkies vrijdagavond AA Gent. Gent zag tijdens het transferseizoen de trainer en een resem speelsters andere oorden opzoeken. Fleur Pauwels waarschuwt evenwel voor onderschatting. “We moeten met beide voeten op de grond blijven en geconcentreerd de wedstrijd aanpakken. Een overwinning krijg je niet cadeau”, zegt de Genkse middenvelder.