Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Mine Dalemans

Omzet cadeaubonnen van Winkeldorp Tessenderlo in 2020 verviervoudigd tegenover jaar voordien

TessenderloSinds begin 2020 maakt het lokaal bestuur Tessenderlo samen met de Lokale Handelsraad werk van corona-acties voor de plaatselijke handel. De cadeaubon van Winkeldorp Tessenderlo werd het actiemiddel en bleek een schot in de roos. De omzet verviervoudigde van 65.657 euro in 2019 naar 262.560 euro in 2020. Daarvan nam het gemeentebestuur alleen al 150.000 euro voor haar rekening.

 1. 18 maanden cel voor autodief (29)
  Tessenderlo

  18 maanden cel voor autodief (29)

  Een 29-jarige man uit Tessenderlo is bij verstek veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden nadat hij in 2017 een autosleutel en een voertuig stal. Op 22 oktober 2017 ging de man lopen met de sleutels van een Opel. Op 27 december dat jaar ging hij aan de haal met een ‘Off Road Buggy’. In de zomer van 2018 was hij ook nog eens schuldig aan de diefstal van een bromfiets van het merk Yamaha. Telkens werden de feiten gepleegd in Tessenderlo. Naast de celstraf moet de man ook een boete betalen van 800 euro. Eén van de slachtoffers krijgt een schadevergoeding van 2.376,86 euro en een rechtsplegingsvergoeding van 240 euro.
 2. Koppel krijgt boete voor geluidsoverlast op huwelijksfeest: “We kregen niet eens een geldig bewijs”
  Tessenderlo

  Koppel krijgt boete voor geluids­over­last op huwelijks­feest: “We kregen niet eens een geldig bewijs”

  Een koppel uit Tessenderlo heeft anderhalf jaar na hun trouwfeest een gerechtsdeurwaarder op bezoek gekregen die een boete van 500 euro kwam innen. Dit omdat ze tijdens het feest de geluidsnorm zouden overschreden hebben. “Helaas kan dat niet worden aangetoond met een geldig keuringsbewijs van het meettoestel.” Het koppel, dat niet met naam vernoemd wil worden, is nu op zoek naar lotgenoten.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo