De Blokbar
Volledig scherm
De Blokbar © Karolien Coenen

Nog op zoek naar een goede studieplek? Dan biedt de blokbar in Tessenderlo de ideale oplossing

TessenderloStuderen is in deze tijden nog moeilijker dan voordien. Daarom is het uiterst belangrijk om een goede studieplek te hebben tijdens de examens. De gemeente Tessenderlo biedt studenten daarom een rustige studieplek aan waar ze veilig samen kunnen blokken.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Nabestaanden spoedarts (41) die overleed na botsing met speedpedelec krijgen geen gelijk in rechtbank: “Niet bewezen dat voetganger nog kon wegspringen”
  PREMIUM

  Nabestaan­den spoedarts (41) die overleed na botsing met speedpede­lec krijgen geen gelijk in rechtbank: “Niet bewezen dat voetganger nog kon wegsprin­gen”

  Spoedarts Nele Tiels (41) uit Beringen botste meer dan vijf jaar geleden op het fietspad op de Beringenbaan in Diest met haar speedpedelec op een voetganger (15). Ondanks dat de moeder van drie een helm droeg, liep ze een zwaar hersenletsel op en overleed ze vier dagen later aan haar verwondingen. Haar familie betwistte haar schuld en wilde een schadevergoeding van minstens 250.000 euro. Van de politierechter kregen ze nu ongelijk. Een reconstructie van het fatale ongeval.
  Beringen, Diest
 1. 1,5 jaar geleden namen Rik en Klaas (allebei 26) hun stamcafé De Flater over: “Het heeft alle verwachtingen overtroffen”
  PREMIUM

  1,5 jaar geleden namen Rik en Klaas (allebei 26) hun stamcafé De Flater over: “Het heeft alle verwachtin­gen overtrof­fen”

  “Het voelt als thuiskomen.” Dat waren anderhalf jaar geleden de woorden van Rik Terlyn en Klaas Schobre (beiden 26) toen ze café De Flater overnamen. De een is nog bezig aan zijn thesis, de ander werkt ook als leerkracht. Wij gingen eens horen hoe hun eerste effectieve jaar als café-uitbater verlopen is. Een erg leerrijke periode, zo blijkt, al ging het soms ook met vallen en opstaan. “Tot een paar maanden geleden kwamen we hier soms aan en dachten we: ‘wat is hier gebeurd?’”
  Aarschot
 2. 63 Diestenaars tonen hun werk in de Lakenhalle tussen 8 en 16 april

  63 Dieste­naars tonen hun werk in de Lakenhalle tussen 8 en 16 april

  Op zaterdag 8 april opent in de Lakenhalle van Diest de tentoonstelling waarbij 63 Diestenaars, zowel liefhebbers als professionelen kunstenaars, hun werk tonen. Het initiatief komt van de Werkgroep CC Diest en Het Gezicht van Diest met de medewerking van de Cultuurraad van Diest en de stad. De organisatoren willen de Diestenaars de gelegenheid bieden hun werk naar buiten te brengen in een professioneel georganiseerde tentoonstelling. “De tentoonstelling toont de veelzijdigheid van de Diestse schilders, etsers en tekenaars.”
  Diest