Natuurdomein Gerhagen.
Volledig scherm
Natuurdomein Gerhagen. © Benoit De Freine

Looise zoektochten blijven ook in 2020 op de kalender

Corona of niet, in de zomermaanden kan je in Tessenderlo deelnemen aan de jaarlijkse zoektochten. 

 1. Rik Vliegen, van boekhouder tot voorzitter: “Patro Eisden met een Maaslandse verankering in rustig vaarwater leiden”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Rik Vliegen, van boekhouder tot voorzitter: “Patro Eisden met een Maaslandse veranke­ring in rustig vaarwater leiden”

  Een kleine maand geleden slaagden Rik Vliegen, Stijn Stijnen en Wouter Corstjens erin om Patro Eisden op de valreep aan een licentie voor eerste nationale te helpen. Het was een ongelooflijke race tegen de tijd. Terwijl trainer Stijnen en ploegkapitein Corstjens het financiële luik voor hun rekening namen, zorgde boekhouder Rik Vliegen voor de succesvolle afhandeling van het licentiedossier.
 2. Eddy Voordeckers (61) speelde op Euro 84 een half uur tegen Denemarken: “Afgeremd door blessures op de cruciale momenten”
  voetbal 'bijna vergeten' ek-gangers

  Eddy Voordec­kers (61) speelde op Euro 84 een half uur tegen Denemarken: “Afgeremd door blessures op de cruciale momenten”

  Nog altijd is hij de laatste Belgische voetballer die als lid van een tweedeklasser in de nationale ploeg werd opgesteld: Eddy Voordeckers, nu 61, voetbalde voor FC Diest toen Guy Thys hem als 18-jarige in 1978 tot international bombardeerde. Een resem blessures stond vervolgens een grote carrière in de weg, maar ‘Kuifje’ uit Tessenderlo kijkt zonder wrok terug op zijn tijd bij het nationale elftal. Tijdens het komende EK verwacht de ex-spits veel van de Rode Duivels. “Het is misschien geen nadeel dat België door de hoge blessurelast niet meer als de uitgesproken favoriet wordt beschouwd.”
 1. Patro Eisden komt opnieuw in Belgische handen: trainer Stijn Stijnen, kapitein Wouter Corstjens en boekhouder Rik Vliegen nemen de club (tijdelijk) over
  voetbal eerste nationale

  Patro Eisden komt opnieuw in Belgische handen: trainer Stijn Stijnen, kapitein Wouter Corstjens en boekhouder Rik Vliegen nemen de club (tijdelijk) over

  Patro Eisden is opnieuw in Belgische handen. Omdat de Britse Patro-voorzitter Derrick Devonport de beloofde financiële middelen niet kon leveren, stapte Devonsport uit het bestuur en moest de club in allerijl op zoek naar nieuwe investeerders. Stijn Stijnen, Wouter Corstjens en Rik Vliegen namen (tijdelijk) het roer over en vonden het Nederlands investeringsbedrijf Wyckerveste bereid om de openstaande schulden te betalen. De licentiemanager Nils Van Brantegem gaf daarna een positief advies aan het BAS. Op sportief vlak hoopt de club op een Maaslandse verankering en schroeft de ambitie voorlopig terug.