Een Franse buldog (illustratiebeeld).
Volledig scherm
Een Franse buldog (illustratiebeeld). © Shutterstock

Loois koppel riskeert verbod op houden van dieren na aantreffen van zeven verwaarloosde honden: “Franse buldog lag dood in de tuin”

TessenderloVorig jaar vonden speurders zeven verwaarloosde honden bij een Loois koppel. Ze verbleven in een zelf in elkaar geknutseld, bouwvallig kot en in een garage. Het was duidelijk dat er allerlei zaken verkeerd waren. Enkele dagen later bleek een Franse buldog zelfs dood in de tuin te liggen. Het koppel dreigt in de toekomst geen dieren meer te mogen houden. 

 1. Drie Limburgers aan de start van de wereldbekercross in Namen: Quinten Hermans, Timo Kielich en Laura Verdonschot
  Veldrijden/Wereldbeker

  Drie Limburgers aan de start van de wereldbe­ker­cross in Namen: Quinten Hermans, Timo Kielich en Laura Verdon­schot

  Zondag trekt de top van het veldrijden naar de citadel in Namen waar het eerste duel tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel op het programma staat. Bij de deelnemers zijn er ook drie Limburgers: Quinten Hermans, Timo Kielich en Laura Verdonschot. Hermans en Verdonschot zijn zekerheden, voor Kielich is de selectie bij de profs een mooie kans om zich nog eens te tonen.
 2. Steven Van Tilburg en Thes Sport kijken uit naar herstart : “Hopelijk weer met publiek, want clubs zullen anders moeilijk overleven”

  Steven Van Tilburg en Thes Sport kijken uit naar herstart : “Hopelijk weer met publiek, want clubs zullen anders moeilijk overleven”

  Alle clubs uit eerste nationale zijn overeengekomen om voor elke wedstrijd sneltests af te nemen. Die zorgen voor 70% zekerheid en kosten vijf euro per stuk. Een grote struikelblok kan het niet toelaten van publiek en het nog niet openen van de kantines zijn. Van een herstart met gesloten kleedkamers kan volgens de clubs helemaal geen sprake zijn. Bij Thes Sport wil T2 Steven Van Tilburg (38) graag weer aan de slag. Maar hij heeft zijn bedenkingen over het afwerken van de competitie.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"