Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © thinkstock

Looienaar (38) krijgt vijf jaar cel nadat hij dochtertje vanaf haar derde tot zestiende seksueel misbruikte

TessenderloDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 38-jarige Looienaar veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en de ontzetting uit de rechten voor een periode van tien jaar voor het jarenlang seksueel misbruik van zijn dochter. Het meisje was amper drie jaar oud toen de feiten begonnen. Pas dertien jaar later kwam er een einde aan die gruwel. Naar eigen zeggen was de dertiger verliefd op zijn dochter. 

 1. Vechtpartij in Tessenderlo door liefdesaffaire: 6 maanden cel

  Vechtpar­tij in Tessender­lo door liefdesaf­fai­re: 6 maanden cel

  Een in Duitsland geboren 31-jarige man en een Albanese twintiger zijn veroordeeld tot 6 maanden cel en een boete van 800 euro voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen. De feiten speelden zich af in Tessenderlo op 6 augustus 2018. De partner van de eerste beklaagde, waarmee hij drie kinderen had, bleek op dat moment reeds vier maanden een affaire te hebben met een andere man. Ze besloot met twee kinderen in te trekken bij haar nieuwe vriend, maar daar kon de beklaagde zich niet in vinden. Het kwam tot een zware vechtpartij waarbij ook de nieuwe partner van de vrouw betrokken was. De burgerlijke belangen worden aangehouden.
 2. Geen top tien voor Limburgers op EK veldrijden: Quinten Hermans achtste en Laura Verdonschot veertiende

  Geen top tien voor Limburgers op EK veldrijden: Quinten Hermans achtste en Laura Verdon­schot veertiende

  De twee Limburgse deelnemers hebben geen potten gebroken op het EK veldrijden in het Nederlandse Rosmalen. Quinten Hermans pakte de achtste plaats, Laura Verdonschot werd veertiende. Hermans deed nochtans lange tijd mee voor de top vijf, maar in de slotfase verloor hij toch nog veel terrein. Verdonschot wil het EK snel vergeten. “Ik had op geen enkel moment een goed gevoel”, vertelde de Lommelse.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië