Een van de vele Limburgse exportbedrijven die haar omzet opnieuw zag toenemen in 2021 is By- Cast uit Tessenderlo.
Volledig scherm
Een van de vele Limburgse exportbedrijven die haar omzet opnieuw zag toenemen in 2021 is By- Cast uit Tessenderlo. © Karolien Coenen

Limburg exporteert het meest naar Turkije, China en Rusland

TessenderloIn 2021 overschreed de goederenwaarde van Limburg de kaap van 1,2 miljard euro. Dat toont aan dat de coronacrisis geen rem heeft gezet op de export, Limburg doet zelfs 2% beter dan in topjaar 2019. Ook het aantal oorsprongscertificaten voor Limburg lag het afgelopen jaar met bijna 26.000 exemplaren hoger dan voor de crisis. Turkije, China en Rusland blijven de drie populairste exportlanden

  1. Ooit begonnen als kruidenierszaak, nu bestaat iconische Café De Kroon 120 jaar: “Van dokters tot doppers, voor iedereen is dit café een thuis”
    PREMIUM
    Lommel

    Ooit begonnen als kruide­niers­zaak, nu bestaat iconische Café De Kroon 120 jaar: “Van dokters tot doppers, voor iedereen is dit café een thuis”

    Geen café in Noord-Limburg dat zo iconisch is als Café De Kroon in Lommel. Dit jaar bestaat het stukje erfgoed 120 jaar en dat wordt tijdens het Hemelvaartweekend uitgebreid gevierd. Wat ooit begon als een kruidenierszaak, groeide uit tot een thuis voor alle lagen van de maatschappij. “We maken er een erezaak van om zo weinig mogelijk aan het concept te veranderen”, vertelt uitbater Bart Sevens. Samen het Sevens duikt onze reporter onder in de wondere geschiedenis van het bruine café.