Door de werken aan de brug in Oevel ontstaan er geregeld files op de E313.
Volledig scherm
Door de werken aan de brug in Oevel ontstaan er geregeld files op de E313. © Wouter Demuynck

Leuvense vrouw (30) is derde verkeersdode in één maand nabij werken op E313, ondanks extra signalisatie

Leuven/Oevel/TessenderloEen 30-jarige bestuurster uit Leuven is maandagnamiddag om het leven gekomen bij een ongeval op de E313 ter hoogte van Tessenderlo. Dat gebeurde in de staart van een file, na een eerdere aanrijding in de voormiddag. In één maand verongelukten zo al drie mensen op het stuk weg voor de werken in Oevel. Nochtans is er recent extra signalisatie aangebracht.

 1. Pijpleidingen van de Maas tot Antwerpen, meerdere huizen mogelijk onteigend: “Best shockerend, maar ook begrijpelijk”
  PREMIUM
  Limburg

  Pijpleidin­gen van de Maas tot Antwerpen, meerdere huizen mogelijk onteigend: “Best shockerend, maar ook begrijpe­lijk”

  De Vlaamse overheid wil tussen de Maas en de Antwerpse haven een gigantische ondergrondse ‘leidingstraat' aanleggen. Zo kunnen massa’s grondstoffen getransporteerd worden ter vervanging van jaarlijks 100.000 vrachtwagens. De leiding start in het Maasland, doorkruist de ganse provincie en loopt onder meerdere huizen door. In Zonhoven, Houthalen-Oost en Ham zouden woningen onteigend moeten worden.
 2. Patro Eisden komt opnieuw in Belgische handen: trainer Stijn Stijnen, kapitein Wouter Corstjens en boekhouder Rik Vliegen nemen de club (tijdelijk) over
  voetbal eerste nationale

  Patro Eisden komt opnieuw in Belgische handen: trainer Stijn Stijnen, kapitein Wouter Corstjens en boekhouder Rik Vliegen nemen de club (tijdelijk) over

  Patro Eisden is opnieuw in Belgische handen. Omdat de Britse Patro-voorzitter Derrick Devonport de beloofde financiële middelen niet kon leveren, stapte Devonsport uit het bestuur en moest de club in allerijl op zoek naar nieuwe investeerders. Stijn Stijnen, Wouter Corstjens en Rik Vliegen namen (tijdelijk) het roer over en vonden het Nederlands investeringsbedrijf Wyckerveste bereid om de openstaande schulden te betalen. De licentiemanager Nils Van Brantegem gaf daarna een positief advies aan het BAS. Op sportief vlak hoopt de club op een Maaslandse verankering en schroeft de ambitie voorlopig terug.
 3. E313 vannacht volledig afgesloten voor transport van gigantische transformator
  Tessenderlo

  E313 vannacht volledig afgesloten voor transport van giganti­sche transforma­tor

  In de nacht van woensdag op donderdag zal de gehele E313 kort worden afgesloten omdat er een uitzonderlijk transport plaatsvindt. “Het gaat over een transformator die men nodig heeft bij Tessenderlo Chemie", vertelt Toon Janssens, managing director bij T-Rex Services BV. Die moet de autobaan dwarsen aan het benzinestation van Total. Dat mag van de politie pas tussen 0.30 uur en 1.30 uur. Het gaat over een uitzonderlijk vervoer van 45 meter lang, 5,50 meter breed, 6,10 meter hoog met een gewicht van 310 ton. De transformator is via het water in Tessenderlo geraakt, maar geen enkel brug is geschikt om die aan het einddoel te krijgen."
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm