Kathelijne Janssens van La Maisoin Boudoir.
Volledig scherm
PREMIUM
Kathelijne Janssens van La Maisoin Boudoir. © Mine Dalemans

Kathelijne (43) krijgt als eerste lingerie-ontwerpster het Handmade in Belgium-label: “Nochtans een moeilijk jaar gehad”

TessenderloHet Handmade in Belgium-label van Unizo gaat voor het eerst in haar bestaansgeschiedenis naar een lingerie-ontwerpster. Die eer is weggelegd voor Kathelijne Janssens (43) uit Tessenderlo. Zij richtte haar eigen zaak La Maison Boudoir op en maakt lingerie op maat. “Dat is geen overbodige luxe, juist een verademing”, stelt ze overtuigd.

 1. Looienaar (38) krijgt vijf jaar cel nadat hij dochtertje vanaf haar derde tot zestiende seksueel misbruikte
  Tessenderlo

  Looienaar (38) krijgt vijf jaar cel nadat hij dochtertje vanaf haar derde tot zestiende seksueel misbruikte

  De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 38-jarige Looienaar veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en de ontzetting uit de rechten voor een periode van tien jaar voor het jarenlang seksueel misbruik van zijn dochter. Het meisje was amper drie jaar oud toen de feiten begonnen. Pas dertien jaar later kwam er een einde aan die gruwel. Naar eigen zeggen was de dertiger verliefd op zijn dochter.
 2. Steven Van Tilburg en Thes Sport kijken uit naar herstart : “Hopelijk weer met publiek, want clubs zullen anders moeilijk overleven”

  Steven Van Tilburg en Thes Sport kijken uit naar herstart : “Hopelijk weer met publiek, want clubs zullen anders moeilijk overleven”

  Alle clubs uit eerste nationale zijn overeengekomen om voor elke wedstrijd sneltests af te nemen. Die zorgen voor 70% zekerheid en kosten vijf euro per stuk. Een grote struikelblok kan het niet toelaten van publiek en het nog niet openen van de kantines zijn. Van een herstart met gesloten kleedkamers kan volgens de clubs helemaal geen sprake zijn. Bij Thes Sport wil T2 Steven Van Tilburg (38) graag weer aan de slag. Maar hij heeft zijn bedenkingen over het afwerken van de competitie.
 1. Koffiehuis maakt plaats voor bakkerswinkel: “Maar we blijven wel takeaway-koffies aanbieden”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Koffiehuis maakt plaats voor bakkerswin­kel: “Maar we blijven wel takeaway-kof­fies aanbieden”

  In juni besloten de uitbaters van koffiehuis Ten Huize Borgmans om de deuren definitief te sluiten. De coronacrisis betekende de doodsteek voor de zaak in het centrum van Tessenderlo. Nu keren Mieke en Wilfried terug met een opvolger in de vorm van een bakkerswinkel: “We hopen organisatorisch voor verbetering te zorgen, al beseffen we dat corona niet van vandaag op morgen voorbij zal zijn.”
 2. Marco Battista en Thes Sport blij dat topaffiche in Beker van België tegen Racing Genk er komt

  Marco Battista en Thes Sport blij dat topaffiche in Beker van België tegen Racing Genk er komt

  Eindelijk een akkoord tussen de Pro League en de amateurclubs over een nieuwe datum voor de zestiende finales van de Beker van België. Na een eerste verschuiving waren ze ingepland voor 9 en 10 januari 2021. De amateurclubs zagen die datum niet zitten. Nieuwe datum wordt nu 2, 3 en 4 februari. De ervaren linkermiddenvelder Marco Battista (32) van Thes Sport is gelukkig met deze beslissing.
 3. Omzet cadeaubonnen van Winkeldorp Tessenderlo in 2020 verviervoudigd tegenover jaar voordien
  Tessenderlo

  Omzet cadeaubon­nen van Winkeldorp Tessender­lo in 2020 verviervou­digd tegenover jaar voordien

  Sinds begin 2020 maakt het lokaal bestuur Tessenderlo samen met de Lokale Handelsraad werk van corona-acties voor de plaatselijke handel. De cadeaubon van Winkeldorp Tessenderlo werd het actiemiddel en bleek een schot in de roos. De omzet verviervoudigde van 65.657 euro in 2019 naar 262.560 euro in 2020. Daarvan nam het gemeentebestuur alleen al 150.000 euro voor haar rekening.
 1. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen

 2. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest