Jente Boons rijdt volgend seizoen bij de beloften van Lotto Soudal.
Volledig scherm
Jente Boons rijdt volgend seizoen bij de beloften van Lotto Soudal. © Diede Mortier / RV

Jente Boons start als belofte bij Lotto Soudal: “Ik heb mijn prestatieresultaten doorgestuurd en ze hebben me gecontacteerd”

Jente Boons heeft zijn droomcontract als eerstejaarsbelofte te pakken. De junior uit Schoot zette onlangs zijn handtekening onder een overeenkomst met Lotto Soudal. “Ik ben niet de enige waarschijnlijk, maar ik droom al heel lang van een plaats in die ploeg. Die droom komt nu uit. Ik kijk met heel veel zin naar mijn debuut bij de beloften”, vertelt Boons, die zelf contact opnam met de ploeg.

 1. Koffiehuis maakt plaats voor bakkerswinkel: “Maar we blijven wel takeaway-koffies aanbieden”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Koffiehuis maakt plaats voor bakkerswin­kel: “Maar we blijven wel takeaway-kof­fies aanbieden”

  In juni besloten de uitbaters van koffiehuis Ten Huize Borgmans om de deuren definitief te sluiten. De coronacrisis betekende de doodsteek voor de zaak in het centrum van Tessenderlo. Nu keren Mieke en Wilfried terug met een opvolger in de vorm van een bakkerswinkel: “We hopen organisatorisch voor verbetering te zorgen, al beseffen we dat corona niet van vandaag op morgen voorbij zal zijn.”
 2. Fruitboer Rudi (59) leidde asielzoekers op om zijn aardbeien te plukken: “Maar het zijn onze ‘vaste seizoensarbeiders’ die uiteindelijk het seizoen gered hebben”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  Fruitboer Rudi (59) leidde asielzoe­kers op om zijn aardbeien te plukken: “Maar het zijn onze ‘vaste seizoensar­bei­ders’ die uiteinde­lijk het seizoen gered hebben”

  In december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Een jaar dat aardbeienteler Rudi Boermans (59) uit Heusden-Zolder extra kopzorgen kostte. De Oost-Europese seizoensarbeiders waar hij normaal beroep op doet, mochten door de covid-crisis immers niet meteen afzakken. Of asielzoekers het antwoord waren? Rudi wilde het graag proberen. “Maar ideaal is dat niet gebleken. Gelukkig mochten onze seizoensarbeiders net voor de start van het hoogseizoen wél afzakken. Het is nog altijd moeilijk geweest. Maar eerlijk? Het was geen leuk, maar ook geen slecht jaar.”
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken