Ondernemer Ismaël Ben-Al-Lal vult voortaan de Raad van Bestuur van Voka aan als straffe ondernemer en baas van energiebedrijven Futech in Tessenderlo en iLumen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer Ismaël Ben-Al-Lal vult voortaan de Raad van Bestuur van Voka aan als straffe ondernemer en baas van energiebedrijven Futech in Tessenderlo en iLumen. © Futech

INTERVIEW. Ismaël Ben-Al Lal is de eerste Voka-bestuurder met buitenlandse roots: “Diversiteit is echt een toegevoegde waarde voor je bedrijf, geen hype”

Tessenderlo/ZoutleeuwHet Vlaams netwerk van ondernemingen Voka vzw heeft haar Raad van Bestuur vernieuwd, en voor de eerste keer zitten daar drie bestuurders met buitenlandse roots bij. Vooral Ismaël Ben-Al-Lal valt daarbij op. Sinds hij als ingenieursstudent aan een prestigieuze zonnewagenwedstrijd meedeed, racet de 36-jarige ondernemer uit Zoutleeuw door het leven. Terwijl zijn energiebedrijven Futech en iLumen jaar na jaar groeien, rende hij in 2019 zelf nog extra energie achterna tijdens het WK Ironman in Hawaï. Waar komt die keiharde drang tot ondernemen vandaan? Een Q&A met Ismaël Ben-Al Lal. 

 1. In welke Limburgse gemeenten mag je nog vuurwerk afsteken? Wij maken voor jullie een makkelijk overzicht
  PREMIUM
  Limburg

  In welke Limburgse gemeenten mag je nog vuurwerk afsteken? Wij maken voor jullie een makkelijk overzicht

  Oudejaarsnacht is weer in zicht en daar hoort traditiegetrouw een heus vuurwerkspektakel bij. Maar niet in alle Limburgse gemeenten is het nog toegestaan om vuurwerk af te steken. Dat komt door de schadelijke gevolgen voor de luchtkwaliteit, voor het dierenwelzijn en voor de algemene brandveiligheid. In welke gemeenten mag je nog wel vuurwerk afsteken en in welke niet? Hier vind je een overzicht.
 2. RESTOTIP: Ilska heeft ongeneeslijke longkanker, toch opent ze een ontbijt- en lunchbar in Tessenderlo: “Niemand weet hoeveel tijd er nog rest”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Ilska heeft ongenees­lij­ke longkanker, toch opent ze een ontbijt- en lunchbar in Tessender­lo: “Niemand weet hoeveel tijd er nog rest”

  Dat de horecasector in moeilijke tijden extra weerbaar is, hebben we de laatste maanden wel gemerkt. Ilska Mussen (49) is wellicht de verpersoonlijking van deze mentaliteit. 4,5 jaar geleden werd er bij haar longkanker vastgesteld. Die zal nooit meer verdwijnen, maar is momenteel wel onder controle. Samen met haar nicht Lies Vaes (22) heeft ze zelfs de energie gevonden om de nieuwe ontbijt- en lunchbar ‘In de Roose’ te openen in hartje Tessenderlo. Al onze restotips uit Limburg vind je in ons dossier.
 1. Quinten Hermans en Julie Brouwers lijken enige Limburgse kanshebbers op BK-podium bij de elite
  Veldrijden

  Quinten Hermans en Julie Brouwers lijken enige Limburgse kansheb­bers op BK-podium bij de elite

  Staat er komend weekend een Limburgse prof of belofte op het podium van het BK veldrijden in Middelkerke? De kans bestaat, maar het ziet er naar uit dat er niet zal gegrossierd worden in eremetaal. Bij de mannen is Quinten Hermans (Tormans CX) één van de uitdagers van topfavoriet Wout van Aert (Jumbo-Visma) terwijl Julie Brouwers (Vondelmolen - De Ceuster - Bonache Cycling Team) één van de kanshebbers is bij de beloften.