Ondernemer Ismaël Ben-Al-Lal vult voortaan de Raad van Bestuur van Voka aan als straffe ondernemer en baas van energiebedrijven Futech in Tessenderlo en iLumen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer Ismaël Ben-Al-Lal vult voortaan de Raad van Bestuur van Voka aan als straffe ondernemer en baas van energiebedrijven Futech in Tessenderlo en iLumen. © Futech

INTERVIEW. Ismaël Ben-Al Lal is de eerste Voka-bestuurder met buitenlandse roots: “Diversiteit is echt een toegevoegde waarde voor je bedrijf, geen hype”

Tessenderlo/ZoutleeuwHet Vlaams netwerk van ondernemingen Voka vzw heeft haar Raad van Bestuur vernieuwd, en voor de eerste keer zitten daar drie bestuurders met buitenlandse roots bij. Vooral Ismaël Ben-Al-Lal valt daarbij op. Sinds hij als ingenieursstudent aan een prestigieuze zonnewagenwedstrijd meedeed, racet de 36-jarige ondernemer uit Zoutleeuw door het leven. Terwijl zijn energiebedrijven Futech en iLumen jaar na jaar groeien, rende hij in 2019 zelf nog extra energie achterna tijdens het WK Ironman in Hawaï. Waar komt die keiharde drang tot ondernemen vandaan? Een Q&A met Ismaël Ben-Al Lal.