Illustratiebeeld van het onweer in het Antwerpse Rumst en Terhagen op vrijdagavond. Ook Tessenderlo kreeg het te verduren.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van het onweer in het Antwerpse Rumst en Terhagen op vrijdagavond. Ook Tessenderlo kreeg het te verduren. © Marc De Roeck

Handenvol werk voor brandweer na zware regenval in Tessenderlo

Tessenderlo/Beringen/Ham/LeopoldsburgOver het hele grondgebied van Tessenderlo is er vrijdagavond ernstige wateroverlast geweest door de felle onweersbuien die over de zone trokken. Dat liet burgemeester Fons Verwimp (Vooruit-SPiL) van Tessenderlo weten. In een mum van tijd kwamen straten blank te staan.

 1. Rik Vliegen, van boekhouder tot voorzitter: “Patro Eisden met een Maaslandse verankering in rustig vaarwater leiden”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Rik Vliegen, van boekhouder tot voorzitter: “Patro Eisden met een Maaslandse veranke­ring in rustig vaarwater leiden”

  Een kleine maand geleden slaagden Rik Vliegen, Stijn Stijnen en Wouter Corstjens erin om Patro Eisden op de valreep aan een licentie voor eerste nationale te helpen. Het was een ongelooflijke race tegen de tijd. Terwijl trainer Stijnen en ploegkapitein Corstjens het financiële luik voor hun rekening namen, zorgde boekhouder Rik Vliegen voor de succesvolle afhandeling van het licentiedossier.
 2. Steven Van Tilburg (Thes Sport): “Blij dat we weer vertrokken zijn met zaterdagavond eerste oefenwedstrijd thuis tegen Weerstand Koersel”
  voetbal eerste nationale

  Steven Van Tilburg (Thes Sport): “Blij dat we weer vertrokken zijn met zaterdag­avond eerste oefenwed­strijd thuis tegen Weerstand Koersel”

  T2 Steven Van Tilburg (39) is terug van even weggeweest bij Thes Sport. Vier maanden kon hij proeven van het hoogste niveau als assistent-coach van Nicky Hayen bij Waasland-Beveren. In Tessenderlo zijn ze al een zestal weken aan het trainen. Komende zaterdagavond om 19 uur speelt Thes Sport zijn eerste oefenwedstrijd thuis met gratis inkom tegen Weerstand Koersel.
 1. Patrick Witters (Thes Sport): “Blij met nieuwe centrumspits Adriano Bertaccini”
  voetbal eerste nationale

  Patrick Witters (Thes Sport): “Blij met nieuwe centrum­spits Adriano Bertaccini”

  Zaterdagmorgen om 10u gaf T1 Patrick Witters het sein om te starten aan het tweede luik van de voorbereiding richting competitiestart over acht weken. Er viel heel wat nieuws te rapen. Frederik Spruyt en Kenneth Kerckhofs net terug van vakantie sluiten na hun coronatest zondag aan. Ook tekende een nieuwe spits met Adriano Bertaccini (20) een contract in Tessenderlo en was meteen te bewonderen op training. Een andere spits Kyan Vaesen keert weldra terug op uitleenbasis van Westerlo. Patrick Witters (41) net terug van vakantie in Spanje is een tevreden coach.