Blikvanger van het domein is het vernieuwde Bosmuseum met een groot ontmoetingsplein voor wandelaars en fietsers.
Volledig scherm
Blikvanger van het domein is het vernieuwde Bosmuseum met een groot ontmoetingsplein voor wandelaars en fietsers. © Borgerhoff

Gerhagen opent poort Merodedomein

TESSENDERLONu zondag 31 mei opent Gerhagen als eerste de deuren van het Merodedomein, dat zich uitstrekt over drie provincies en negen gemeenten in de grensregio en zeven poorten zal tellen.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. De coronacijfers in Tessenderlo van woensdag 30 september

  De coronacij­fers in Tessender­lo van woensdag 30 september

  In Tessenderlo zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 7 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Tessenderlo komt dat getal nu op 37 te liggen. Tessenderlo heeft daarmee meer dan 30 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 2. De gemeente zal terechtkomen in het volgende alarm niveau wanneer ze meer dan 50 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Vier verwaarloosde paarden en drie pony’s in beslag genomen na advertentie op tweedehandssite: “Geen druppel water op de warmste septemberdag”

  Vier verwaar­loos­de paarden en drie pony’s in beslag genomen na adverten­tie op tweede­hands­si­te: “Geen druppel water op de warmste september­dag”

  Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder heeft dinsdagnamiddag drie verwaarloosde pony’s en vier paarden in beslag genomen in Tessenderlo. “Tijdens de warmste septemberdag ooit, met temperaturen ruim boven de 30 graden, hadden de dieren geen druppel water en geen spriet hooi", klinkt het verontwaardigd bij het centrum.
 2. De coronacijfers in Tessenderlo van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Tessender­lo van dinsdag 20 oktober

  In Tessenderlo zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 39 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Tessenderlo komt dat getal nu op 208 te liggen. Tessenderlo heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen