Fons Verwimp was 27 jaar actief in de lokale politiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Fons Verwimp was 27 jaar actief in de lokale politiek. © Mine Dalemans

Fons Verwimp neemt afscheid van de sjerp: “Maar voor de komende maanden ligt er nog veel werk te wachten”

TessenderloVorige week raakte bekend dat Fons Verwimp (Vooruit-SPiL) op 1 januari 2022 de sjerp als burgemeester van Tessenderlo doorgeeft aan zijn partijgenote Karolien Eens. De 63-jarige burgervader neemt meteen ook ontslag uit de gemeenteraad en doet daarmee dus de deur van zijn politieke carrière dicht. “Dit is het ideale moment om de fakkel door te geven”, vertelt Verwimp.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Neo Tielens pakt uit met solo in Lokeren: “Mijn eigen tempo blijven rijden”
  Veldrijden nieuwelingen

  Neo Tielens pakt uit met solo in Lokeren: “Mijn eigen tempo blijven rijden”

  Neo Tielens (Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini Cycling Team) heeft de openingsmanche van de Ethias Crossen gewonnen. De tweedejaarsnieuweling kwam in Lokeren alleen aan. Gouw- en naamgenoot Zander Tielens (UCT Ride Cycling Team) pakte de tweede plaats. “Ik kwam in de eerste ronde alleen voorop terwijl de achtervolgers opgehouden werden door een valpartij. Ik heb mijn eigen tempo gezocht en niemand meer zien terugkeren”, vertelt Tielens.