Fons Verwimp was 27 jaar actief in de lokale politiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Fons Verwimp was 27 jaar actief in de lokale politiek. © Mine Dalemans

Fons Verwimp neemt afscheid van de sjerp: “Maar voor de komende maanden ligt er nog veel werk te wachten”

TessenderloVorige week raakte bekend dat Fons Verwimp (Vooruit-SPiL) op 1 januari 2022 de sjerp als burgemeester van Tessenderlo doorgeeft aan zijn partijgenote Karolien Eens. De 63-jarige burgervader neemt meteen ook ontslag uit de gemeenteraad en doet daarmee dus de deur van zijn politieke carrière dicht. “Dit is het ideale moment om de fakkel door te geven”, vertelt Verwimp.

 1. Jimmy De Jonghe en Thes Sport met 3-0 onderuit bij Visé: “We waren niet fris genoeg om de Luikenaars pijn te kunnen doen”
  voetbal eerste nationale

  Jimmy De Jonghe en Thes Sport met 3-0 onderuit bij Visé: “We waren niet fris genoeg om de Luikenaars pijn te kunnen doen”

  Na het gelijkspel thuis tegen Club Luik moest Thes Sport het opnieuw opnemen tegen een Luikse opponent met de verplaatsing naar Visé. T1 Patrick Witters kon niet rekenen op sterkhouder Nick Hulsmans, die één maand out is met een scheur in de ligamenten van zijn enkel. Ook nieuwkomer Naqqadi en Laurens Vermijl bleven aan de kant door een blessure. De laatste jaren was de verplaatsing naar Visé een plezier voor de Looienaars. Deze keer werd het een nachtmerrie. Reno Wilmots opende met een wereldgoal en het werd uiteindelijk een zware 3-0-nederlaag.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.