Hier komt in de toekomst de nieuwe woonwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier komt in de toekomst de nieuwe woonwijk. © Mine Dalemans

Engsbergen krijgt gloednieuwe woonbuurt met 90 woningen: “Beekvallei en knotwilgen behouden hun plek”

EngsbergenTegen 2030 zal er op de braakliggende weiden langs de Lindenstraat in Engsbergen een nieuwe woonbuurt met negentig woningen gecreëerd worden. Projectontwikkelaar Danneels zal daarvoor werken in vier fasen. Deze zomer zal gestart worden met de eerste fase met 24 bouwrijpe gronden en vijftien geschakelde woningen op de site.

 1. Thes Sport mag niet trainen voor bekerderby tegen KRC Genk: “De gezondheid gaat voor, daar hebben we begrip voor”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Thes Sport mag niet trainen voor bekerderby tegen KRC Genk: “De gezondheid gaat voor, daar hebben we begrip voor”

  Deze avond zou voetbalclub Thes Sport de trainingen opnieuw hervatten. Op 3 februari speelt de ploeg uit eerste nationale immers de bekerderby tegen het grote KRC Genk. Het gemeentebestuur van Tessenderlo besloot echter om voorlopig geen toestemming te geven voor die trainingen. “We keken enorm uit naar de wedstrijd, maar ik begrijp dat de gemeente onze gezondheid voor alles plaatst", vertelt voorzitter Wendy De Wit.
 2. Dokter Kristof Camps zorgt bij Thes Sport voor een unieke professionele omkadering van bij de jeugdwerking tot het eerste efltal
  Voetbal Eerste nationale

  Dokter Kristof Camps zorgt bij Thes Sport voor een unieke professio­ne­le omkadering van bij de jeugdwer­king tot het eerste efltal

  Dokter Kristof Camps (49) is al heel zijn leven verbonden met Thes Sport. Hij doorliep alle jeugdcategorieën bij het vroegere Looi Sport om in 1995 clubarts te worden bij Heidebloem Hulst, een gehucht van Tessenderlo. Later werd het Thes Sport en de voorbije jaren was dokter Camps druk bezig met de uitbreiding van zijn medische staf.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden