Volledig scherm
© Photo News

De coronacijfers in Tessenderlo van woensdag 7 oktober

 1. De coronacijfers in Tessenderlo van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Tessender­lo van donderdag 15 oktober

  In Tessenderlo zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 19 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Tessenderlo komt dat getal nu op 101 te liggen. Tessenderlo heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Quinten Hermans valt in Zolder, maar baggert behoorlijk in Dendemondse modder
  Veldrijden

  Quinten Hermans valt in Zolder, maar baggert behoorlijk in Dendemond­se modder

  De Limburgse crossers speelden geen hoofdrol in de crossen in Zolder en Dendermonde. Twee totaal verschillende omlopen ook en zowel voor Quinten Hermans (Tormans CX) en Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal) een heel ander resultaat. Hermans kwam ten val in het Zolderse zand, maar kwam weer boven water in de Dendermondse modder. Die bleek dan weer te zwaar voor Verdonschot die in Zolder knap zevende werd.
 3. Jente Boons bereidt zijn eerste seizoen bij de beloften voor met een lange stage in Spanje: “Twintig dagen stevig getraind”

  Jente Boons bereidt zijn eerste seizoen bij de beloften voor met een lange stage in Spanje: “Twintig dagen stevig getraind”

  Jente Boons trekt volgende week het rood-witte shirt van de beloftenploeg van Lotto-Soudal aan. Een grote stap voor de eerstejaarsbelofte uit Schoot die enkele maanden geleden zijn CV overmaakte aan ploegleider Kurt Van de Wouwer. “Hij belde me op en was onder de indruk van mijn prestaties”, klonk het bij Boons die nog tot het einde van het jaar in Spanje traint. “Ik heb er dan al twintig trainingsdagen onder de zuiderse zon opzitten.”
 1. Patro Eisdens kapitein Wouter Corstjens eist duidelijkheid: “Wij willen zo snel mogelijk een heropstart van de competitie”

  Patro Eisdens kapitein Wouter Corstjens eist duidelijk­heid: “Wij willen zo snel mogelijk een heropstart van de competitie”

  Het blijft voorlopig koffiedik kijken wanneer het voetbal in eerste nationale een herstart maakt. De competitie ligt er sinds half oktober stil en sindsdien is het wachten op duidelijkheid. De spelers zijn de loopprogramma’s beu en willen zo snel mogelijk opnieuw aan de slag. “We hopen dat er maandag op het crisisoverleg knopen worden doorgehakt. De spelers hebben een perspectief nodig waarnaar ze kunnen toeleven”, zegt Patro Eisdens kapitein Wouter Corstjens.
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen