Cultuurhuis De Griffel in Tessenderlo
Volledig scherm
Cultuurhuis De Griffel in Tessenderlo © Google Maps

Cultuurhuis/De Griffel geschrapt als mogelijke noodopvang voor vluchtelingen

TessenderloHet cultuurhuis/DeGriffel wordt geschrapt als mogelijke opvanglocatie voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen.

 1. 1,5 jaar geleden namen Rik en Klaas (allebei 26) hun stamcafé De Flater over: “Het heeft alle verwachtingen overtroffen”
  PREMIUM

  1,5 jaar geleden namen Rik en Klaas (allebei 26) hun stamcafé De Flater over: “Het heeft alle verwachtin­gen overtrof­fen”

  “Het voelt als thuiskomen.” Dat waren anderhalf jaar geleden de woorden van Rik Terlyn en Klaas Schobre (beiden 26) toen ze café De Flater overnamen. De een is nog bezig aan zijn thesis, de ander werkt ook als leerkracht. Wij gingen eens horen hoe hun eerste effectieve jaar als café-uitbater verlopen is. Een erg leerrijke periode, zo blijkt, al ging het soms ook met vallen en opstaan. “Tot een paar maanden geleden kwamen we hier soms aan en dachten we: ‘wat is hier gebeurd?’”
  Aarschot
 2. Nabestaanden spoedarts (41) die overleed na botsing met speedpedelec krijgen geen gelijk in rechtbank: “Niet bewezen dat voetganger nog kon wegspringen”
  PREMIUM

  Nabestaan­den spoedarts (41) die overleed na botsing met speedpede­lec krijgen geen gelijk in rechtbank: “Niet bewezen dat voetganger nog kon wegsprin­gen”

  Spoedarts Nele Tiels (41) uit Beringen botste meer dan vijf jaar geleden op het fietspad op de Beringenbaan in Diest met haar speedpedelec op een voetganger (15). Ondanks dat de moeder van drie een helm droeg, liep ze een zwaar hersenletsel op en overleed ze vier dagen later aan haar verwondingen. Haar familie betwistte haar schuld en wilde een schadevergoeding van minstens 250.000 euro. Van de politierechter kregen ze nu ongelijk. Een reconstructie van het fatale ongeval.
  Beringen, Diest