De huidige gascentrale in Tessenderlo.
Volledig scherm
PREMIUM
De huidige gascentrale in Tessenderlo. © tessenderlo group

Buurtbewoners wandelen zondag tegen komst van gascentrale in Tessenderlo

TessenderloGroup Tessenderlo wil een nieuwe elektriciteitscentrale bouwen in de gemeente. Het bedrijf vroeg een vergunning aan voor een gascentrale van 900 megawatt, een ondergrondse hoogspanningskabel van 11,5 kilometer en een waterleiding van 5 kilometer. De buurtbewoners zien dat absoluut niet zitten en plannen aanstaande zondag een protestwandeling. “Wij willen aantonen dat het geen duurzame keuze is”, vertelt Heidi Haesevoets.

  1. Quinten Hermans begint zijn veldritseizoen met vierde plaats in Bredene: “Dit geeft mij vertrouwen voor de eerste wereldbekerwedstrijden”
    Veldrijden elite

    Quinten Hermans begint zijn veldritsei­zoen met vierde plaats in Bredene: “Dit geeft mij vertrouwen voor de eerste wereldbe­ker­wed­strij­den”

    Quinten Hermans stond na zijn eerste cross van het seizoen net niet op het podium in Bredene. Hij botste op het overwicht van de ploeg van Eli Iserbyt, die zaterdag aan het langste eind trok. “Ik ben blij met deze opener. Het zit al goed en dat geeft mij vertrouwen voor de eerste wereldbekerwedstrijden in Amerika”, vertelt Hermans.