Cultuurhuis ‘Het Loo’ in Tessenderlo.
Volledig scherm
Cultuurhuis ‘Het Loo’ in Tessenderlo. © Mine Dalemans

Bushalte ‘Het Loo’ wordt vernieuwd

Vanaf 9 maart zal de bushalte ‘Het Loo’ aan de Rodeheide (N126) in de richting van Geel vernieuwd worden door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Als alles volgens plan verloopt, zullen de werken een drietal weken in beslag nemen. 

 1. Omzet cadeaubonnen van Winkeldorp Tessenderlo in 2020 verviervoudigd tegenover jaar voordien
  Tessenderlo

  Omzet cadeaubon­nen van Winkeldorp Tessender­lo in 2020 verviervou­digd tegenover jaar voordien

  Sinds begin 2020 maakt het lokaal bestuur Tessenderlo samen met de Lokale Handelsraad werk van corona-acties voor de plaatselijke handel. De cadeaubon van Winkeldorp Tessenderlo werd het actiemiddel en bleek een schot in de roos. De omzet verviervoudigde van 65.657 euro in 2019 naar 262.560 euro in 2020. Daarvan nam het gemeentebestuur alleen al 150.000 euro voor haar rekening.
 2. Koppel krijgt boete voor geluidsoverlast op huwelijksfeest: “We kregen niet eens een geldig bewijs”
  Tessenderlo

  Koppel krijgt boete voor geluids­over­last op huwelijks­feest: “We kregen niet eens een geldig bewijs”

  Een koppel uit Tessenderlo heeft anderhalf jaar na hun trouwfeest een gerechtsdeurwaarder op bezoek gekregen die een boete van 500 euro kwam innen. Dit omdat ze tijdens het feest de geluidsnorm zouden overschreden hebben. “Helaas kan dat niet worden aangetoond met een geldig keuringsbewijs van het meettoestel.” Het koppel, dat niet met naam vernoemd wil worden, is nu op zoek naar lotgenoten.
 3. Met Quinten Hermans, Laura Verdonschot, Timo Kielich en Julie Brouwers mogen vier Limburgers naar wereldkampioenschap
  VELDRIJDEN

  Met Quinten Hermans, Laura Verdon­schot, Timo Kielich en Julie Brouwers mogen vier Limburgers naar wereldkam­pi­oen­schap

  Met Quinten Hermans, Laura Verdonschot, Timo Kielich en Julie Brouwers heeft bondscoach Sven Vanthourenhout vier Limburgers geselecteerd voor het WK veldrijden in Oostende. Daarmee kiest de bondscoach voor drie zekerheden, Hermans, Verdonschot en Kielich en krijgt eerstejaars belofte Brouwers de kans om zich voor het eerst dit seizoen te meten met generatiegenoten.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"