Fons Verwimp
Volledig scherm
Fons Verwimp © Mine Dalemans

Burgemeester Fons Verwimp wordt op 1 januari opgevolgd door Karolien Eens

TessenderloEind dit jaar neemt burgemeester van Tessenderlo Fons Verwimp (Vooruit-SPiL) afscheid van de sjerp. Hij wordt opgevolgd door partijgenote Karolien Eens. Bedoeling was dat het nieuws pas donderdagavond bekend zou worden gemaakt. De burgemeester geeft dan ook meer uitleg over zijn beslissing.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Zijn Ham en Tessenderlo samen wel groot genoeg om te fuseren? “30.000 inwoners is een fantastisch aantal”
  PREMIUM
  Ham/Tessenderlo

  Zijn Ham en Tessender­lo samen wel groot genoeg om te fuseren? “30.000 inwoners is een fantas­tisch aantal”

  Tessenderlo en Ham hebben maandagavond op de gelijktijdige gemeenteraden de principiële beslissing genomen tot vrijwillige samenvoeging. Ondanks de vraagtekens van bepaalde oppositiepartijen blijkt het draagvlak voor de fusie volgens de besturen groot genoeg. Maar zijn Ham en Tessenderlo samen wel groot genoeg en moeten ze op termijn niet opnieuw fuseren? Volgens Vlaams minister van Bestuurszaken Bart Somers (Open Vld) moet men zich in West-Limburg geen zorgen maken.