Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © JVK

Bulgaarse truckers krijgen gelijk van arbeidsrechtbank: “De eerste dominosteen in de strijd tegen sociale dumping is gevallen!”

De arbeidsrechtbank van Hasselt heeft zeven Bulgaarse truckers gelijk gegeven in een zaak rond sociale dumping. Ze kregen van opdrachtgever RMT uit Tessenderlo een verschillend loon in vergelijking met de Belgische werknemers. Nu kregen ze het verschil, 236.000 euro plus interesten, toegewezen.

2 reacties

 • gerry van aerschot

  3 jaar geleden
  amaai dan wil ik ook 3 jaar werken aan 211 euro en dan na 3 jaar 111000 euro krigen hoor,,,, kan ik als belg niet verdienen op 3 jaar
 • pascal devillé

  3 jaar geleden
  Gevolg zal zijn dat er op termijn nog minder belgische transportbedrijven zullen kunnen blijven bestaan.Net zoals al onze economie meer en meer in handen valt van buitenlandse bedrijven.De kosten zijn zeer hoog en dat komt door de hoge belastingen.Die op hun beurt zijn hier vooral te wijten aan communautaire factoren.
 1. KRC Genk Ladies zet orde op zaken en wint met ruime cijfers in Aalst: “De trein is vertrokken”
  Voetbal Super League

  KRC Genk Ladies zet orde op zaken en wint met ruime cijfers in Aalst: “De trein is vertrokken”

  KRC Genk Ladies heeft de eerste driepunter te pakken. Na de ondermaatse competitieopener tegen Zulte Waregem waren de Genkies ditmaal wel bij de les. Aalst heeft het geweten. Met elk twee treffers zorgden Gwen Duijsters en Lisa Petry voor een ruime 0-4-zege. “We speelden als een hecht team en organisatorisch stonden we bijzonder sterk. De trein lijkt vertrokken”, klonk Genkse topschutter Gwen Duijsters tevreden.
 2. Ontdek hier wat er te beleven valt tijdens het nieuwe stadsfestival van Diest

  Ontdek hier wat er te beleven valt tijdens het nieuwe stadsfesti­val van Diest

  In september is het zover. Dan vindt Re:lict, het nieuwe tweejaarlijkse stadsfestival van Diest, plaats. “Elke vrijdag, zaterdag en zondag palmen we bijzondere plekken in”, vertelt Marie Sprockeels van de dienst Toerisme. “Een beiaard wordt een rockband, een refugiehuis een hotel, de Grote Markt een catwalk of zandstrand.” Ontdek hier wat er zo al op til staat. Het overzicht van de meer dan 25 events en activiteiten kan je vinden op relict.be.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).