Drukte in de Kerkstraat in Tessenderlo.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte in de Kerkstraat in Tessenderlo. © Mine Dalemans

Bezorgde ouders ondernemen actie rond verkeerssituatie aan Looise scholen: “Het is wachten op zwaar ongeval”

TessenderloEen groep bezorgde ouders uit Tessenderlo heeft zich verenigd om aandacht te vragen voor de huidige verkeerssituatie rond de scholen in de gemeente. Het actiecomité vraagt onder meer om de Kerkstraat autovrij te maken bij het begin en einde van de school. “We voelen dat een zwaar ongeval enkel nog een kwestie is van tijd”, vertelt actievoerder Gunther Van Hoof. 

 1. De coronacijfers in Tessenderlo van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Tessender­lo van dinsdag 20 oktober

  In Tessenderlo zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 39 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Tessenderlo komt dat getal nu op 208 te liggen. Tessenderlo heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Omzet cadeaubonnen van Winkeldorp Tessenderlo in 2020 verviervoudigd tegenover jaar voordien
  Tessenderlo

  Omzet cadeaubon­nen van Winkeldorp Tessender­lo in 2020 verviervou­digd tegenover jaar voordien

  Sinds begin 2020 maakt het lokaal bestuur Tessenderlo samen met de Lokale Handelsraad werk van corona-acties voor de plaatselijke handel. De cadeaubon van Winkeldorp Tessenderlo werd het actiemiddel en bleek een schot in de roos. De omzet verviervoudigde van 65.657 euro in 2019 naar 262.560 euro in 2020. Daarvan nam het gemeentebestuur alleen al 150.000 euro voor haar rekening.
 1. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op

 2. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen