Zondagochtend zakten buurtbewoners van Tessenderlo af naar Oosterbergen, waar ze al wandelend tegen de nieuwe gascentrale protesteerden.
Volledig scherm
PREMIUM
Zondagochtend zakten buurtbewoners van Tessenderlo af naar Oosterbergen, waar ze al wandelend tegen de nieuwe gascentrale protesteerden. © Karolien Coenen

Bezorgde Looienaars wandelen uit protest tegen grootste gascentrale van ons land in Tessenderlo: “Vergas ons niet”

TessenderloZo’n vijftig bezorgde buurtbewoners verzamelden zondagochtend aan Oosterbergen in Tessenderlo om te protesteren tegen de nieuwe gascentrale van 900 megawatt. Group Tessenderlo vroeg daarvoor een vergunning aan, waarvoor de gemeente een positief advies onder voorwaarde gaf. Het is Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) die uiteindelijk de knoop op 26 oktober doorhakt, “maar tot iemand ons eindelijk hoort, blijven wij doorgaan”, aldus het Buurtcomité. Burgemeester Fons Verwimp (Vooruit-SPil) nodigt daarop iedereen met bezorgdheden uit op zijn kabinet.

 1. Koen de Wit wint de laatste Belcar-race, Marc Goossens op podium in Nascar op Circuit Zolder

  Koen de Wit wint de laatste Bel­car-ra­ce, Marc Goossens op podium in Nascar op Circuit Zolder

  Het American Festival op Circuit Zolder is een sportief en extrasportief succes geworden. Een prachtige herfstzon, veel volk en heerlijk bevochten wedstrijden in de diverse raceklassen. Het Belcar Endurance Championship kent zijn laatste winnaars en uiteraard de kampioenen van dit seizoen 2021 en in de EuroNASCAR Pro ging de zege naar de regerende kampioen Alon Day, kersvers winnaar ook van de 24 uur van Zolder. De man uit Israël haalde het voor ‘onze’ Marc Goossens.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.