Zondagochtend zakten buurtbewoners van Tessenderlo af naar Oosterbergen, waar ze al wandelend tegen de nieuwe gascentrale protesteerden.
Volledig scherm
PREMIUM
Zondagochtend zakten buurtbewoners van Tessenderlo af naar Oosterbergen, waar ze al wandelend tegen de nieuwe gascentrale protesteerden. © Karolien Coenen

Bezorgde Looienaars wandelen uit protest tegen grootste gascentrale van ons land in Tessenderlo: “Vergas ons niet”

TessenderloZo’n vijftig bezorgde buurtbewoners verzamelden zondagochtend aan Oosterbergen in Tessenderlo om te protesteren tegen de nieuwe gascentrale van 900 megawatt. Group Tessenderlo vroeg daarvoor een vergunning aan, waarvoor de gemeente een positief advies onder voorwaarde gaf. Het is Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) die uiteindelijk de knoop op 26 oktober doorhakt, “maar tot iemand ons eindelijk hoort, blijven wij doorgaan”, aldus het Buurtcomité. Burgemeester Fons Verwimp (Vooruit-SPil) nodigt daarop iedereen met bezorgdheden uit op zijn kabinet.

 1. Kan ik vandaag nog een afspraak maken bij ‘t Scheep? Wanneer zet ik mijn afval buiten en hoe zet ik mijn Hasseltbon in?: Stad toont de weg via eigen app
  PREMIUM
  Hasselt

  Kan ik vandaag nog een afspraak maken bij ‘t Scheep? Wanneer zet ik mijn afval buiten en hoe zet ik mijn Hasseltbon in?: Stad toont de weg via eigen app

  Na meer dan 2 jaar hard werk lanceert het Hasselts stadsbestuur de eigen ‘Hasselt-app’. Daarmee is de Hasselaar elk uur van de dag gratis verbonden met de stad. De nieuwe app brengt heel wat dienstverlening dichter bij de Hasselaar. Denk daarbij aan een afspraak bij ‘t Scheep, een document of attest aanvragen én betalen bij de lokale handelaars via een digitale portefeuille. “Zo heb je de stad letterlijk in je broekzak”, aldus bevoegde schepen Frank Dewael (Open Vld).
 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.